ایجاد محرومیت های اجتماعی برای رانندگان قانون گریز

حرکت جامعه به سوی قانون مدار شدن و در نتیجه کاهش تصادفات رانندگی و تلفات مالی و جانی از نتایج فرهنگ سازی ترافیکی و ارتقاء فرهنگ ترافیک،است.

یلدا توکلی

حرکت جامعه به سوی قانون مدار شدن و در نتیجه کاهش تصادفات رانندگی و تلفات مالی و جانی  از نتایج فرهنگ سازی ترافیکی و ارتقاء فرهنگ ترافیک،است.

سرهنگ “محمدرضا محمدی” رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان با تاکید بر این مهم سازمان های دخیل در ارتقاء فرهنگ ترافیک را به دو دسته تقسیم کرد و بیان داشت: اول سازمان هایی که مستقیما در حوزه فرهنگ ترافیک نقش دارند مانند شهرداری، پلیس راهنمایی و رانندگی، دفتر و شورای عالی هماهنگی حمل و نقل و ترافیک وزارت کشور، شورای اسلامی شهر و سازمان حفاظت محیط زیست و…

وی افزود: گروه دیگر سازمان هایی که نقش آنها در ارتقا فرهنگ ترافیک انکارناپذیر است ولی در شرح وظایف سازمانی آنها اشاره ای به موضوع ترافیک نشده است، مانند: سازمان صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش و مانند این سازمان ها.

سرهنگ محمدی تاکید کرد: در کلانشهرها مشکل ترافیک بخاطر انبوه جمعیت و تولید خودرو و ساخت و ساز بی رویه نمود بسیار کرده است، به طوری که ساعت ها، شهروندان باید وقت خود را در ترافیک به سر ببرند.این مقام انتظامی اظهار داشت: حضور خودرو در زندگی انسان ها امری اجتناب ناپذیر و حذف آن غیرممکن است ، از طرفی استفاده ناصحیح از این دستاورد تمدنی موجب شده است که این وسیله به یکی از عوامل اصلی مرگ و میر انسان ها تبدیل شود.

سرهنگ محمدرضا محمدی تصریح کرد: کارشناسان پیش بینی می کنند که تصادفات و سوانح ترافیکی تا سال ۲۰۲۱ میلادی به سومین عامل مرگ و میر انسان ها تبدیل شود، از طرفی از بین ۳ عامل انسان، خودرو و جاده مشخص شده است که عامل انسانی به تنهایی حدود ۸۰ درصد در بروز تصادفات نقش دارد.

این مقام انتظامی اظهار داشت: نظر به اینکه انسان قابل آموزش و تربیت است و با آموزش قواعد و مقررات صحیح ترافیکی یا به تعبیری ارتقا فرهنگ نظم و ایمنی ترافیکی می توان از بروز تصادفات تلفات ناشی از آن جلوگیری کرد.وی اضافه کرد: از بین رفتن اشخاص ، صدمات جسمی، زیان های مالی و اجتماعی ناشی از تصادفات و سوانح جاده ای، خصوصا در کشور ایران، مسئله کوچکی نیست که بتوان به آسانی از کنار ان گذشت.

از طرفی انواع خودرو به دلیل نقشی که در تسهیل ارتباط میان انسان ها دارند، جزئی جدانشدنی و ضروری در زندگی بشر بوده و تصور زندگی بدون آن نیز دشوار است، بنابراین باید فرهنگ یا راههای درست استفاده کردن از این وسایل را یافت و آموزش داد.

رئیس پلیس راهور اصفهان خاطر نشان کرد: طبق تحقیقات و نظرسنجی های صورت گرفته به این نتیجه می رسیم که وجود برنامه های ترافیکی صدا و سیما، ورسانه های جمعی رابطه مثبتی با ارتقاء فرهنگ ترافیکی دارد و با افزایش پخش برنامه هایی با مضامین ترافیکی، فرهنگ ترافیکی نیز ارتقا می یابد.سرهنگ محمدرضا محمدی تاکید کرد: البته نقش بازدارندگی قانون ومقررات و ایجاد محرومیت های اجتماعی برای رانندگان قانون گریز نیز یکی از راه کارهای بسیار بسیار اساسی و مهم در کاهش آمار تصادفات رانندگی و ارتقا فرهنگ رانندگی می باشد.