الکل سنج تنفسی ثبت اختراع شد

پس از ثبت اختراع این محصول که به تازگی انجام شده‌است، با دریافت سایر استانداردها و طی برخی مراحل تکمیلی تست، این محصول قابلیت تجاری سازی و تولید انبوه را خواهد داشت و می تواند در مراکز پزشکی قانونی و نیز پلیس راهور مورد استفاده قرار گیرد

رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: الکل سنج تنفسی مرکز تحقیقات این سازمان پس از ۶ ماه کار تحقیقاتی و کارشناسی توسط نخبگان جوان این مرکز طراحی و ثبت اختراع شد.
به گزارش ایرنا از سازمان پزشکی قانونی کشور، دکتر محسن صابری روز دوشنبه در این باره اظهار داشت: ساخت و بومی‌سازی الکل سنج تنفسی که یکی از محصولات مورد استفاده در مراکز معاینات سازمان پزشکی قانونی کشور است، از اواخر سال گذشته آغاز شد و محققان جوان این مرکز موفق به تولید این دستگاه ظرف مدتی حدود ۶ ماه شدند.
وی تصریح کرد: پس از تولید محصول اولیه، تلاش‌های جدی برای ارتقای هرچه بیشتر آن در دستور کار قرار گرفت که در نتیجه این تلاش ها موفق به تولید نمونه الکل سنج تنفسی قابل رقابت با نمونه‌های خارجی و با ثبت کمی میزان الکل مصرفی با دقت بالا شدیم.
رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی ادامه داد: ساخت و تولید تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز سازمان پزشکی قانونی علاوه بر تقویت روحیه خودباوری، صرفه جویی ارزی قابل توجهی را نیز به همراه دارد به نحوی که بر اساس برآورد صورت گرفته هزینه صرف شده برای ساخت الکل سنج داخلی یک دوم نمونه خارجی است.

الکل‌سنج تنفسی مرکز تحقیقات علاوه بر پزشکی قانونی، برای پلیس نیز قابل استفاده است
وی با تأکید بر اینکه الکل سنج تنفسی مرکز تحقیقات علاوه بر پزشکی قانونی، برای پلیس نیز قابل استفاده است، گفت: پس از ثبت اختراع این محصول که به تازگی انجام شده‌است، با دریافت سایر استانداردها و طی برخی مراحل تکمیلی تست، این محصول قابلیت تجاری سازی و تولید انبوه را خواهد داشت و می تواند در مراکز پزشکی قانونی و نیز پلیس راهور مورد استفاده قرار گیرد.
صابری با یادآوری اینکه بومی‌سازی تجهیزات مورد نیاز پزشکی قانونی یکی از برنامه‌های اصلی مرکز تحقیقات است، گفت: مرکز تحقیقات با همت و پشتکار نخبگان و محققان جوان خود و با اتکا به روحیه خودباوری، ساخت و بومی سازی تجهیزات مورد نیاز پزشکی قانونی را به طور جدی در دستور کار خود قرار داده و در سال های اخیر موفق به ساخت و تولید برخی تجهیزات و مواد مصرفی پزشکی قانونی به ویژه در حوزه آزمایشگاهی شده است.
رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی یادآور شد: جهاد بومی سازی و ساخت و تولید تجهیزات مورد نیاز پزشکی قانونی تا رسیدن به خودکفایی کامل در محصولات مورد نیاز سازمان پزشکی قانونی کشور ادامه خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، با توجه به ابعاد گوناگون و نوپا بودن علوم مرتبط با پزشکی قانونی، پیشنهاد ایجاد تشکیلات علمی با هدف پژوهش در زمینه علوم پزشکی قانونی در سال ۱۳۸۵ مطرح شد و با پیگیری مجدانه معاونت پژوهشی سازمان پزشکی قانونی کشور، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با دریافت موافقت اصولی در سال ۱۳۸۷ راه‌اندازی گردید و با شماره ثبت ۴۱۲۷۷ در سال ۱۳۹۵ تأسیس شد.
مرکز تحقیقات پزشکی قانونی تشکیلاتی پژوهشی و آموزشی است که با هدف انجام پروژه‌های پایه و کاربردی در حوزه پزشکی قانونی، زیرنظر سازمان پزشکی قانونی کشور فعالیت می‌کند که اینک پس از گذشت حدود دو دهه از آغاز فعالیت و با طی فراز و نشیب‌های فراوان در مسیر انجام فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی، این مرکز توانسته تا در راه نیل به اهداف و رسالت‌های خود گام مهمی بردارد و نقش خود را در اعتلای نظام پژوهشی کشور به اثبات برساند.
مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به عنوان یکی از مراکز تحقیقاتی منحصر به فرد چه از نظر زمینه‌های پژوهشی و چه از نظر همگرایی بین رشته‌ای و تنها مرکز تحقیقاتی در کشور با زمینه پژوهش و آموزش در علوم قانونی، با انتشار کتاب، چاپ و ارائه مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی و کنفرانس‌های علمی کشوری و بین‌المللی، حمایت از ثبت و تولید محصولات دانش بنیان پژوهشگران و محققان جوان کشور، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، نشست‌های هم‌اندیشی، برگزاری و همکاری در برگزاری همایش‌های کشوری و بین‌المللی متعدد، انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری با سایر مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها، همکاری پژوهشی با استان‌ها و … قدم بزرگ و مهمی را در راه توسعه پژوهش و ارتقا سطح علمی کشور برداشته است.
توسعه و به‌کارگیری دانش بشری در زمینه علوم پزشکی قانونی، انجام پژوهش‌های پایه و کاربردی در زمینه علوم پزشکی قانونی در جهت اصلاح نظام خدمات‌رسانی پزشکی قانونی و خدمات قضایی، جمع‌آوری، تنظیم و طبقه‌بندی اسناد، مقالات و مدارک مربوطه و انتشار نشریات علمی، اطلاعاتی و آماری در زمینه علوم پزشکی، تربیت نیروی انسانی محقق و ارایه آموزش در سطوح مختلف علمی در زمینه پزشکی قانونی و ترغیت، تشویق و بکارگیری محققان از جمله اهداف این مرکز است.
اکنون، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی دارای ۵ گروه تخصصی با نام‌های گروه پزشکی قانونی بالینی، علوم تشریح، آزمایشگاه قانونی، علوم پایه و فناوری و آسیب‌های اجتماعی است.