مجوز جذب حدود ۳۵۰ کارشناس تغذیه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داده شده است 

مجوز جذب حدود ۳۵۰ کارشناس تغذیه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داده شده است 

جذب بیش از سه هزار کارشناس تغذیه در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی ایران

آزاده سلیمان نژاد : مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: امسال در اجرای طرح پزشک خانواده در روستاها، مجوز جذب حدود ۳۵۰ کارشناس تغذیه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داده شده است.

احمد اسماعیل زاده در نشست خبری با اصحاب رسانه  ضمن اعلام  برگزاری نخستین کنگره تغذیه انجمن علمی تغذیه ایران با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:  شعار این کنگره امنیت تغذیه پایدار برای مقابله با سوء تغذیه و بیماری‌های غیرواگیر است‌.

وی در توضیح  شعار کنگره افزود: در حال حاضر با بار دوگانه بیماری‌ها مواجهه هستیم از یک طرف مشکلات مرتبط  با کمبود دریافت مواد مغذی را در کشور داریم و از یک طرف مشکلات اضافه دریافت غذا و اضافه دریافت کالری مثل چاقی و بیماری‌های غیر واگیر را داریم .

اسماعیل زاده اظهار داشت: این کنگره با حضور بیش از دوهزار نفر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مدت سه روز برگزار شد  و بحث‌های متعدد علمی در این زمینه انجام شده است و مدیران و گروهه‌ای تغذیه معاونت بهداشت و کارشناسان تغذیه در حوزه بهداشت در این کنگره نقش پر رنگی داشتند و از مباحث علمی استفاده کردند.

وی افزود: یکی از برنامه‌های این وزارتخانه، تأکید بر آرد کامل از لحاظ تغذیه‌ای است که در کشور تا پایان سال طبق مصوبه مجلس، هر دانشگاه علوم پزشکی دست کم باید یک کارخانه آرد کامل باید داشته باشد که اصفهان جز استان‌های پیشرو در کشور است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  با بیان اینکه امنیت تغذیه برای این وزارتخانه مهم است گفت: جذب بیش از سه هزار کارشناس تغذیه در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی ایران تأکید کننده این مطلب است.

احمد اسماعیل زاده افزود: دستور کار اصلی برنامه‌های ما پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و مشاوره‌های تغذیه وارائه آموزش‌های چهره به چهره در مراکز جامع سلامت و بهداشتی در حال اجراست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست گفت: اقدامات خوبی ظرف ۲ سال گذشته در حوزه تغذیه صورت گرفته است از جمله سند امنیت غذایی، سندی که در حوزه تولید فناوری، مصرف و استفاده از فناوری جدید و تراریخته تهیه شده است.

حسین فرشیدی نظارت بر سلامتی غذا و جلوگیری از مبادی غیر رسمی را از وظایف اصلی معاونت غذا و دارو اعلام کرد و افزود: سبد غذای مناسب یا سبد غذای مطلوب وظیفه وزارت بهداشت است به عنوان مثال باید میزان مصرف نمک و سبزیجات را استاندارد سازی کنیم.

وی با بیان اینکه در حوزه تغذیه کم کاری‌های بسیاری صورت گرفته به طوری که هنوز کودکان مواد غذایی ناسالم را جایگزین مصرف شیر و لبنیات کرده‌اند، ادامه داد: اصلاح تغذیه و فعالیت فیزیکی دو عامل پیشگیری از چاقی است و اگر امروز تغییری در آمار چاقی دیده نشده بخاطر کم کاری در حوزه تغذیه است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اجرای کامل نظام ارجاع کار بسیار سختی است و نیاز به حمایت جامع و کامل دولت را دارد.

وی گفت: تغییر ذائقه مردم طی سالیان گذشته بخاطر تبلیغات گسترده‌ای مواد غذایی نامناسب از طریق صدا و سیما و از طریق پخش فیلم و تیزرهای تبلیغاتی در فضای مجازی صورت گرفته است.

فرشیدی ادامه داد، در کنگره‌های بسیاری شرکت کرده‌ام اما حضور پرشور دانشجویان و اساتید و نخبگان تغذیه در این کنگره جای تبریک دارد.

وی اظهار کرد: استقبال بالای شرکت کنندگان از این کنگره نشان از سطح بالای علمی مباحث کنگره دارد.

گفتنی است کنگره  بین‌المللی انجمن علمی  تغذیه ایران  با موضوع چالش های مطرح،  پوشش بیمه و خدمات تغذیه  ای از ۲۵ بهمن به مدت سه روز  در دانشگاه  علوم  پزشکی  اصفهان برگزار شد.