احیای کامل پلی اکریل اصفهان نیاز به حمایت ویژه دارد

کارخانه پلی اکریل اصفهان با بیش از چهار دهه فعالیت و اشتغال زایی دست کم دو هزار نفر، صنعت نساجی مادر و یکی از کانون های کارگری است که به تاکید مدیران و کارگران آن رفع مشکلات مالی این واحد نیاز به حمایت ویژه دارد.

احیای کامل پلی اکریل اصفهان نیاز به حمایت ویژه دارد

شرکت پلی اکریل ایران در سال ۱۳۵۳ تاسیس شد و با بهره برداری از کارخانه آن در سال ۱۳۵۷ محصولاتش شامل الیاف اکریلیک و نخ و الیاف پلی استر تامین کننده مواد اولیه بسیاری از صنایع نساجی و فرش کشورمان شد.
این کارخانه که سال های درخشانی را به ویژه در دهه ۶۰ و ۷۰ پشت سر گذاشت در چند سال گذشته با مشکلات مالی و مدیریتی مواجه و خطوط تولید آن در سال ۹۵ متوقف شد، حقوق کارکنان و کارگران این کارخانه برای ماه ها پرداخت نشد و در نیمه نخست سال ۹۶ بسیاری از کارگران آن زیر پوشش بیمه بیکاری قرار گرفتند.
کارخانه پلی اکریل، سال گذشته با حمایت های مالی صورت گرفته از سوی دولت، فعالیت خود را از سر گرفت و برخی از خطوط تولید آن راه اندازی شد و کارگران به سر کار خود برگشتند.
این کارخانه در زمان حاضر به صورت محدود در حال فعالیت است اما هنوز برای تامین برخی مواد اولیه مشکلاتی دارد.
رییس هیات مدیره شرکت پلی‌اکریل ایران گفت: ۸۰ درصد از ظرفیت خط تولید نخ و الیاف پلی استر کارخانه پلی اکریل اصفهان، فعال اما خط تولید الیاف اکریلیک آن بدلیل نبود مواد اولیه، تعطیل است.
محمدجواد پورسیدی با بیان اینکه همه کارکنان و کارگران پلی اکریل و کارخانه «دی ام تی» (DMT) شامل یکهزار و ۶۰۰ نفر به سر کار بازگشته اند، افزود : این کارخانه در حال تولید نخ و الیاف پلی استر به میزان ۱۲۸ تا ۱۳۰ تُن در روز (شامل سه تُن تاپس، ۴۵ تُن نخ و ۸۰ تُن الیاف) است.
وی با بیان اینکه ۶۵ درصد از خط تولید کارخانه دی ام تی فعال است، ادامه داد: در مجموع حدود ۳۸ درصد از کل ظرفیت کارخانه پلی اکریل در حال کار است.
کارخانه دی ام تی یکی از زیر مجموعه های این شرکت و تولیدکننده مواد اولیه مورد نیاز خط تولید پلی استر است.
وی با بیان اینکه ماده اولیه «اکریلو نیتریل»(AN) برای راه اندازی خط تولید اکریلیک مشمول تحریم های فعلی نیست، گفت: هیات اجرایی برای خرید این ماده اولیه مذاکراتی با چند کارگزار بمنظور تامین سرمایه و خرید مواد اولیه از خارج کشور انجام داده است.
رییس هیات مدیره شرکت پلی‌اکریل ایران تصریح کرد : کارخانه پلی اکریل اصفهان و همچنین کارخانه «دی ام تی» اکنون بطور موقت در اختیار هیات اجرایی تعیین شده از سوی دولت قرار دارد و بحث تولید و کارکنان شرکت در حوزه اختیارات آنهاست و ما به آن ورود نمی کنیم.
وی با اشاره به حمایت ۴۰۰ میلیارد ریالی دولت از کارخانه پلی اکریل پس از تشکیل هیات اجرایی، افزود: ۲۰۰ میلیارد از این مبلغ بصورت تنخواه در مهر سال ۹۵ و ۲۰۰ میلیارد ریال بصورت تسهیلات از سوی بانک های ملی و صنعت و معدن در دی ۹۶ تخصیص یافت.
پورسیدی با تاکید براینکه این مبلغ برای راه اندازی مجدد کارخانه عظیمی مانند پلی اکریل، رقم کمی بود، ادامه داد: با این پول فقط خط تولید پلی استر راه اندازی شد و برای راه اندازی خط تولید اکریلیک نیاز به کارگزاران توانمند مالی داریم.

حمایت های از پلی اکریل نباید قطع شود
به گفته یکی از اعضای شورای اسلامی کار پلی‌اکریل اصفهان، پلی اکریل مانند بیماری شده که اکنون علائم حیاتی آن برگشته است بنابراین کمک هایی که به این بیمار می شود نباید قطع شود.
علیرضا خرمی افزود : امید تا حدی به کارگران برگشته و امیدواریم که ادامه داشته باشد، کارگران از افسردگی خارج شوند و به مطالبات و حقوق کامل خود برسند. وی مهمترین خواسته کارگران را پرداخت مطالبات عقب افتاده آنها خواند و گفت: اگر برنامه ها و حمایت ها، کوتاه مدت و مقطعی نباشد امید بیشتری به آنها بر می گردد. خرمی با اظهار امیدواری از اینکه با کمک مسوولان و بانک ها تسهیلاتی به کارخانه پلی اکریل پرداخت شود تا چرخه تولید آن بچرخد، خاطرنشان کرد : دو کارخانه اکریلیک تعطیل است و منتظر ماده اولیه اکریلونیتریل هستیم تا از خارج وارد کشور شود.
وی از مسوولان کارخانه و هیات حمایت از صنایع استان و کشور خواست تا با حمایت بیشتر، کمک کنند تا روند تولید ادامه پیدا کند و همه خطوط تولید راه بیفتد.