سهم ناچیز بودجه دولت برای شهرک‌های صنعتی

    دریا قدرتی پور مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان اظهار داشت: اصفهان با ۱۲ هزار هکتار مساحت شهرک‌ها و نواحی صنعتی از نظر تعداد و اراضی مقام نخست را در کشور دارد، اما متاسفانه رویکرد صنعت ستیزی بر علیه شهرک‌ها شکل گرفته که به نفع اقتصاد ما نیست. محمد جواد بگی در جلسه […]

 

 

دریا قدرتی پور

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان اظهار داشت: اصفهان با ۱۲ هزار هکتار مساحت شهرک‌ها و نواحی صنعتی از نظر تعداد و اراضی مقام نخست را در کشور دارد، اما متاسفانه رویکرد صنعت ستیزی بر علیه شهرک‌ها شکل گرفته که به نفع اقتصاد ما نیست.

محمد جواد بگی در جلسه نقد و بررسی شرکت شهرک‌های صنعتی که با حضور جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شده بود افزود: در اصفهان ۷۰ شهرک صنعتی دایر داریم، ۸ شهرک خصوصی و ۸ شهرک در حال احداث که به دلیل تعداد می‌توان گفت بیشترین شهرک‌های صنعتی را در سطح کشور اصفهان دارد.

وی با اعلام اینکه شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان، رتبه نخست کشور در تعداد قرارداد و مساحت فروش زمین در سال‌های گذشته را دارد، بیان کرد: اگر ما هر روز بدون تعطیلی بخواهیم یک شهرک را سرکشی کنیم، هر سه ماه یکبار نوبت یک شهرک می‌شود.

بگی ادامه داد: از دیگر مسائلی که در شهرک‌های صنعتی وجود دارد، اعتبارات است که برخی از آنها به شکل اقساطی است و چون صنعتگران در حال ساخت و ساز هستند مشکلاتشان به خاطر تحریم‌های یک جانبه آمریکا بیشتر شده و ابعاد شهرک سازی را دچار مشکل کرده است، با توجه به اینکه ۸۰ درصد درآمد ما از این طریق است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان، تأمین زیر ساخت‌های لازم برای واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان و ارائه خدمات حمایتی به صنایع کوچک و متوسط را از مهمترین رسالت‌های این شرکت دانست و افزود: با اینکه بیشترین بودجه تملک دارایی از آن ماست اما رویکرد صنعت ستیزی در قبال شرکت شهرک‌های صنعتی شکل گرفته که این موضوع باعث می‌شود در آینده نتوانیم با دیگر رقبا رقابت کنیم به این دلیل که اگر قیمت زمین‌هایی که واگذار می‌شود افزایش یابد سرمایه گذار ترجیح می‌دهد در شهرهایی سرمایه گذاری کند که قیمت کمتری دارد.

بگی اضافه کرد: در این رابطه با سازمان برنامه بودجه مکاتباتی کرده‌ایم و پیگیری‌های لازم شده است، اما ترتیب اثری هنوز داده نشده است.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد صنایع استان را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند، افزود: صنایع کوچک و متوسط اگر توسعه پیدا نکنند و به روز نشوند رو به تعطیلی خواهند رفت.

وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد سهام شرکت شهرک‌های صنعتی دولتی است و یک درصد هم سهم سهام خصوصی وجود ندارد گفت: باید چارت سازمانی افزایش یابد تا در هر شهرستانی یک مدیر مجزا بتواند پاسخگوی مشکلاتی باشد که ممکن است در شهرک‌های صنعتی باشد.

بگی در رابطه با چالش‌های موجود بر سر راه شهرک محمود آباد نیز گفت: طی مطالبات توسعه‌ای این شهرک ۶۰۰ هکتاری، ۲۷۰ هکتار به آن اضافه شد و مساحت این شهرک به ۸۷۰ هکتارافزایش یافت، اما به رغم برخورداری این شهرک از مصوبات هیات دولت و مجوزهای لازم سه مشکل برای این شهرک ارائه شده است که امیدواریم با رفع آن‌ها بتوانیم گام مهمی در مسیر توسعه فعالیت‌های اقتصادی این شهرک برداریم.

معاون برنامه ریزی شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان نیز در این جلسه از اینکه ۶ درصد جمعیت کشور و ۱۰ درصد از حجم سرمایه‌گذاری صنعت کشور در اصفهان انجام گرفته، اما سهم استان اصفهان تنها نیم درصد از بودجه تخصیص اعتبارات استانی از ردیف‌های مختلف بودجه عمومی دولت به شهرک‌ها و نواحی صنعتی به استان اصفهان است که این میزان بسیار ناچیز است.

مرتضی زمانی افزود: این حجم سرمایه گذاری در حوزه صنعت و معدن باید سهم بیشتری از بودجه را دربرگیرد.

وی با اشاره به اینکه تعداد واحدهای صنعتی ۱۴ درصد کل کشور را تشکیل می‌دهد، ادامه داد: واحدهای به بهره برداری رسیده ۱۸/۱۳ درصد است و در این رابطه اصفهان رتبه اول را در کشور دارد.

معاون برنامه‌ریزی شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان افزود: در حوزه صنایع کوچک تعداد دوره‌های برگزار شده ۲۴۶ دروه بوده که ۱۰ درصد رشد داشته و باز اصفهان رتبه اول را دارد.

وی تعداد تورهای صنعتی اصفهان را ۵ درصد و افراد شرکت کننده را ۷ درصد در کشور دانست و ادامه داد: مشوقات اعطایی به قراردادهای مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی طی چند سال اخیر میزان ۷۲۶ هزار و ۵۷۹ میلیون ریال بوده است.

وی با اعلام اینکه در هشت ماهه نخست امسال بیش از ۷ هزار ۶۰۰ نفر اشتغال در واحدهای به بهره‌برداری رسیده شهرک‌های صنعتی ایجاد شده است تصریح کرد: اصفهان با بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی، صنعتی‌ترین استان کشور به شمار می‌آید.