سالانه حدود ۱.۵ متر از سطح آب‌های زیرزمینی ایران کاهش می‌یابد

کمبود منابع آب زیر زمینی در حال حاضر یکی از بحران‌های زیست محیطی در کره زمین است، در ایران حدود ۶۰۹ آبخوان وجود دارد که شرایط ۳۰۰ مورد از آنها بحرانی بوده و حدود ۵۰ آبخوان هم در آستانه ممنوعیت است که در مجموع یک وضعیت منفی در دشت‌های کشور را نشان می‌دهد

مشاور رییس و مسوول هماهنگی استان‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: سالانه حدود ۷۰ سانتی متر تا ۱.۵ متر از سطح آب‌های زیرزمینی ایران کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدحسین میرعماد، در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود: حفظ آب و خاک و امنیت غذایی از مقوله‌های مهم ایران به شمار می‌رود و در حوزه حفظ آب، اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری تا حدی می‌تواند در کاهش مشکلات این بخش نقش داشته باشد.

وی اضافه کرد: تقویت منابع آبی در حوزه بالادست دشت‌ها باید بطور جدی دنبال شود تا شاهد اُفت شدید سطح سُفره‌های آب زیرزمینی در این اراضی نباشیم.

  • فرسایش خاکی ۱۶.۵ تُن در هر هکتار از اراضی

مسوول هماهنگی استان‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: فرسایش خاک در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است بطوریکه با فرسایش ۱۶.۵ تُن خاک در هر هکتار روبه‌رو هستیم.

میرعماد ادامه داد: این میزان شدید فرسایش خاک در کنار کانون‌های مُتعدد فرسایش باد در کشور مشکلات عدیده‌ای را بویژه برای زیرساخت‌های اقتصادی بوجود آورده است که در صورت بی‌توجهی، بیشتر هم خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال بعنوان یک پروژه اساسی در سطح کشور نقش ویژه‌ای در کاهش مشکلات مورد اشاره خواهد داشت.

مشاور رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بخش دیگر سخنان خود با موضوع مراتع اشاره و تصریح کرد: افزایش تولید علوفه در ۵۰ میلیون هکتار از مراتع کشور در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.

میرعماد ادامه داد: مراتع کشور از ظرفیت خوبی برخوردار است، اما تاکنون آنطور که باید و شاید از آن بهره نگرفته‌ایم بخصوص در توسعه صنعت کشت و تولید گیاهان دارویی، منبع مناسبی به شمار می‌رود.

  • لزوم توجه به کار کارشناسی و مطالعاتی در حوزه منابع طبیعی

مدیرکل جدید منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان نیز در این جلسه گفت: هر اقدام و پروژه‌ای در استان باید با کار کارشناسی و مطالعات انجام گیرد و اساس فعالیت ما نیز بر همین اصل استوار خواهد بود.

ابوطالب امینی ادامه داد: از سوی دیگر باید عرصه‌های منابع طبیعی را مانند ملک شخصی خود بدانیم و دلسوزانه برای آن چاره‌اندیشی و کار کنیم، همچنین حل معضلات مراجعه کنندگان نیز باید در دستور کار باشد.

در این مراسم که در سالن اجتماعات اداره کل منابع طبیعی استان برگزار شد، از تلاش‌های عبدالحمید محمدی سرپرست و محمدعلی کاظمی مدیرکل اسبق این اداره کل تقدیر و ابوطالب امینی بعنوان مدیرکل جدید منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان منصوب و معرفی شد.

امینی پیشتر بعنوان معاون آبخیزداری اداره کل استان فعالیت می‌کرد.

  • سالانه حدود ۱.۵ متر از سطح آب‌های زیرزمینی ایران کاهش می‌یابد

به گزارش ایرنا، برداشت بی‌رویه از سُفره‌های آب زیرزمینی در کشور بخصوص در سال‌های اخیر بشدت افزایش یافته است، فعالان منابع طبیعی بر این باورند که ادامه این روند با فرونشست وحشتناک زمین مواجه می‌کند.

کمبود منابع آب زیر زمینی در حال حاضر یکی از بحران‌های زیست محیطی در کره زمین است، در ایران حدود ۶۰۹ آبخوان وجود دارد که شرایط ۳۰۰ مورد از آنها بحرانی بوده و حدود ۵۰ آبخوان هم در آستانه ممنوعیت است که در مجموع یک وضعیت منفی در دشت‌های کشور را نشان می‌دهد.

به گفته مسوولان، بر اساس سنجش ۳۳ ایستگاه در استان اصفهان، اُفت آب‌های زیرزمینی این خطه سالانه بطور متوسط یک تا ۱.۵ متر برآورد می‌شود.