افتتاح سامانه هما برای نخستین بار در کشور

مدیر امور دیسپاچیک و فوریت های شرکت توزیع برق استان اصفهان از افتتاح «سامانه هما» در شرکت توزیع برق استان اصفهان برای نخستین بار در کشور به مناسبت هفته صرفه جویی و مدیریت مصرف برق خبر داد.

حسین شکراللهی امروز (یکشنبه- اول تیرماه) به مناسبت هفته مدیریت و صرفه جویی مصرف آب و برق در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: شرکت توزیع برق استان دارای ۸۲ پست فشار قوی است که با ۶۱۹ خط اصلی برق به حدود ۱.۵ میلیون مشترک را برق رسانی می می کند.

وی با بیان اینکه حداقل پیک برق استان اصفهان ۱۸۵۰ مگاوات است، افزود: سال گذشته در نظر داشتیم میزان خاموشی مشترکین را به ۱۹۸ دقیقه برسانیم که با اقدامات صورت گرفته به ۱۹۷ دقیقه کاهش یافت.

مدیر امور دیسپاچیک و فوریت های شرکت توزیع برق استان اصفهان با تاکید بر اینکه برای کنترل بار نیاز به ابزارهایی هستیم تا خاموشی نداشته باشیم، گفت: در این راستا برای نخستین بار در کشور سامانه هما در شرکت توزیع برق استان اصفهان راه اندازی شد.

وی با بیان اینکه «هما» سامانه هوشمندسازی مدیریت اتفاقات است، توضیح داد: این سامانه برای نخستین بار در کشور مطابق دستورالعمل توانیر در استان اصفهان مستقر شد و چرخه فرایند آن از زمان تماس مشترک تا اعزام گروه ها به محل حادثه و رفع حادثه به طور کامل مکانیزه است.

به گفته شکراللهی، تعداد ۳۵ هزار کنتور نصب شده فعال در سامانه هما وجود دارد که رصد آنلاین ۶۵ درصد بار مصرفی شرکت، قطع و وصل خودکار برق مشترکین دارای تفاهم نامه، مشاهده آنلاین مصرف توسط خود مشترک توسط نرم افزار نیرونگار و محاسبه دقیق جریمه و پاداش مربوط به نحوه مصرف و امکان مشاهده مناطق خاموش و مشخص کردن سریع مشترکین بی برق از طریق این سامانه وجود دارد.

در ادامه این نشست، مدیر دفتر نظارت بر خدمات مشترکین شرکت توزیع برق استان اصفهان در خصوص تجاوز از دیماند مشترکان دیماندی، اظهار کرد: برخی از صنایع و مشترکان بزرگ از سهم دیماندی برق خود تجاوز می‌کنند و بیش از میزان خریداری شده خود در طول سال مصرف می‌کنند که این باعث می‌شود شهر یا استان مربوطه با وضعیت قرمز روبرو شود و شبکه دچار قطع ناگهانی شود.

جعفر نصر افزود: در سال جاری تاکنون ۴۸۹۴ مشترک دیماندی از حدود ۲۳ هزار مشترک دیماندی استان دارای تجاوز از قدرت بودند که مجموع تجاوز از قدرت آنها ۱۰۸ مگاوات است.

وی پیشنهاد داد: مشترکین دیماندی در طرح های کاهش مصرف شرکت توزیع برق مشارکت داشته باشند از سوی دیگر اگر به قدرت بیشتری نیاز دارند از شرکت توزیع، برق اضافه خریداری کنند.

همچنین مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان اصفهان در این نشست با اشاره به رشد ۱۳ درصدی رشد بار طی دو هفته گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال، تاکید کرد: با توجه به قرار گرفتن استان اصفهان در وضعیت قرمز، ضرورت کمک مشترکین در کاهش مصرف برق وجود دارد.

مهدی ثقفی با بیان اینکه بیش از ۹۹ درصد مشترکین برق استان در بخش خانگی هستند، افزود: ۳۰ هزار مشترک دیماندی در استان اصفهان وجود دارند که دو سوم برق مصرفی استان را تشکیل می دهند و تمرکز این شرکت برای کاهش مصرف بر همکاری این مشترکین است.

وی با بیان اینکه برای کاهش مصرف در حال حاضر با ۱۰ هزار مشترک بخش صنعت و کشاورزی توافق کرده ایم، توضیح داد: ۲۹۰۰ مشترک صنعتی، ۵۰۰۰ مشترک بخش کشاورزی و حدود ۲ هزار مشترک تجاری و اداری و مصارف عمومی این توافق را امضا کرده اند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان اصفهان همچنین به یکی از طرح های مدیریت مصرف برق در ادارات اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه عمده بار این بخش ها به وسایل سرمایشی برمی گردد، مطابق این طرح تمام ادارات و شرکت های تجاری بار خود را قبل از ساعت ۱۱ صبح باید کاهش دهند.

وی همچنین در خصوص تولید برق در نیروگاه های خورشیدی، توضیح داد: نیروگاه های خورشیدی برق را بدون آلودگی و به صورت پاک تولید می کنند، اما در حال حاضر دولت توانی برای سرمایه گذاری در این بخش را ندارد.

ثقفی با تاکید بر تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری جهت تولید برق توسط نیروگاه های خورشیدی حتی در سطح مناطق مسکونی، اظهار کرد: در این خصوص دولت نرخ های تشویقی برای خرید برق تولیدی از این نیروگاه ها را درنظر گرفته است.