خوزستان قابلیت تبدیل شدن به پایانه صادرات صنایع‌دستی کشور را دارد

در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید کلیشه‌های رایج و سازمان‌دهی‌ شده را بشکنیم چرا که همه‌ اهالی ایذه کارمندان میراث‌فرهنگی، راهنمایان گردشگری و هنرمندان صنایع‌دستی هستند، بنابراین رویکرد خانواده محور در بحث سامان‌دهی باید مورد توجه قرار بگیرد

باید کلیشه های رایج را بشکنیم

دریاوفایی

مریم جلالی معاون صنایع‌‌دستی و هنرهای سنتی کشور در بازدید از کارگاه‌های صنایع‌دستی ایذه و  و توانمندی‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این شهرستان اظهار کرد: در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید کلیشه‌های رایج و سازمان‌دهی‌ شده را بشکنیم چرا که همه‌ اهالی ایذه کارمندان میراث‌فرهنگی، راهنمایان گردشگری و هنرمندان صنایع‌دستی هستند، بنابراین رویکرد خانواده محور در بحث سامان‌دهی باید مورد توجه قرار بگیرد.

معاون صنایع‌‌دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان این‌که صنایع‌دستی هر منطقه‌ نماد فرهنگ، دانش و هوش مردم آن منطقه است، خاطرنشان کرد: ایذه به دلیل پیشینه و قدرت تاریخی‌ که دارد این نگاه زیباشناسانه را به دست‌های هنرمندان داده است که بتواند نقش‌های گوناگونی در گلیم تصویر کند.

وی با تأکید بر این‌که ما موظفیم این سلیقه و هوش را به بازارهای جهانی معرفی کنیم، افزود: تولید صنایع‌دستی را باید به فروشنده متصل کنیم به‌طوری‌که فروشنده بتواند با مطالعات لازم بازار کار فروش را انجام دهد نه این‌که هنرمندان خودشان فروشندگی کنند.

جلالی گفت:  براساس مصوبه ریاست جمهوری، مسؤولان ذی‌ربط موظف شده‌اند بازارچه‌های صنایع‌دستی را راه‌اندازی کنند، خوشبختانه این فرآیند به افزایش صادرات صنایع‌دستی در بازارهای جهانی کمک می‌کند. بنابراین باتوجه به این‌که خوزستان یک مرز مشترک دارد می‌تواند به عنوان پایانه‌ای برای صادرات باشد.

معاون صنایع‌‌دستی و هنرهای سنتی کشور ادامه داد: گلیم ایذه اگر از لحاظ مواد، رنگ، نقش و… نگاه کارشناسانه داشته باشد، به شرط این‌که شاخص‌های بین‌المللی را کسب کند این قابلیت را داراست که جهانی شود.

او تأکید کرد: ثبت‌ملی منظر ایذه می‌تواند بهانه‌ای برای شناسایی گلیم ایذه در بازارهای جهانی باشد. ما باید اقتضائات ثبت‌ملی را فراهم کنیم چرا که صرف ثبت‌ملی هیچ امتیازی برای گلیم ایذه نمی‌آورد و فقط یک گواهینامه و امضا است، بلکه باید بتوانیم گلیم ایذه رابه بازارهای جهانی معرفی کنیم. از طرف دیگر، ایذه هنری به نام لته‌بافی دارد که باززنده‌سازی ضایعات پارچه و لباس‌های قدیمی است که بسیار در حفظ محیط‌زیست مؤثر است.

جلالی یادآور شد: صنایع‌دستی موضوعی فرابخشی است؛ محیط‌زیست، شهرداری، آموزش‌وپرورش و همه دستگاه‌ها باید به کمک هم میراث گذشتگان را حفظ کنند و خلاقیت داشته باشند برای که بتوانیم به بازارهای آینده رسوخ کنیم.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: در حوزه گردشگری باید معرفی آثار به نحو احسن انجام شود. موزه ایذه نیز یکی از بهترین موزه‌هاست، این موزه از لحاظ نگهداری، زیرساخت و… درخور توجه است و هم‌اکنون فقط لازم است موزه‌ فعالیت پویا داشته باشد زیرا همه نقوشی که در ظرف‌های کشف‌شده موزه وجود دارد می‌توانند دست‌مایه‌ای برای گلیم‌ها و بافته‌های ما باشد و این هم‌جوشی حتماً باعث جذب بیشتر مخاطب می‌شود.