توسعه گردشگری روستایی، اولویت های بنیاد مسکن کشور است

معاون عمران روستايي بنياد مسکن انقلاب اسلامي گفت: توسعه گردشگري روستايي با هدف اشتغالزايي از اولويت هاي اين نهاد است و به متقاضيان ايجاد واحدهاي بوم گردي در اين مناطق تسهيلات لازم پرداخت مي شود.

محمدرضا شاملو  در دیدار با استاندار اصفهان در استانداری افزود : بنیاد مسکن برای مشارکت در جهت اجرای طرح های مشارکتی آمادگی کامل دارد.

وی با بیان اینکه از اواخر دولت هشتم، ۴۵۰ روستا به عنوان هدف گردشگری در کشور مد نظر قرار گرفتند، اظهارداشت: تعدادی از آنها مانند ابیانه دارای بافت ارزشمند و تاریخی هستند که در مرحله نخست برای آنها ردیف بودجه تخصیص یافت و این کار به خوبی در حال پیشرفت است.

شاملو، اصفهان را یکی از قطب های گردشگری کشور اعلام و اضافه کرد : با توجه به خشکسالی های اخیر، توسعه گردشگری روستایی کمک بسیاری به اقتصاد استان می کند.

وی با بیان اینکه ۱۸ روستا در استان در مرحله نخست برای هدف گردشگری تعیین شدند، خاطرنشان کرد: آنها باید در کارگروه ملی مطرح شوند تا بودجه ای برایشان تخصیص یابد.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکید کرد: آنچه پس از اجرای طرح های گردشگری در روستاها مهم است، بهره برداری درست و کامل از ظرفیت های ایجاد شده می باشد و لازم است سازمان میراث فرهنگی و فعالان گردشگری در این زمینه کمک بیشتری کنند.

شاملو با اشاره به اجرای طرح آمایشی با همکاری یکی از دانشگاه های تهران با هدف توسعه روستاها و محور اصلی اشتغال، ادامه داد : تاکنون با ۱۹ استانداری کشور برای اجرای این طرح تفاهم نامه همکاری منعقد شد و امید است اصفهان در اجرای آن مشارکت داشته باشد.

وی با بیان اینکه کار عمران روستایی بنیاد مسکن با دهیاری بسیار بهم نزدیک است، تصریح کرد: بنیاد مسکن متولی اجرای طرح هادی در روستاهاست و دهیاری در این زمینه، کمک می کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید از موازی کاری در بسیار از امور روستاها پرهیز کرد، افزود: بسیاری از مسائل در استان ها با همکاری استانداری ها و فرمانداری ها حل شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان در این نشست گفت:
برنامه های این نهاد، مسکن روستایی، عمرانی روستایی، اجرای طرح هادی روستایی و بازنگری طرح هادی روستایی می باشد و طرح هادی برای ۹۳۵ روستای بالای ۲۰ خانوار اصفهان تعریف شده است.

غلامحسین خانی با بیان اینکه بازنگری طرح هادی برای ۴۲۶ روستا تاکنون اجرا شد، افزود: امسال برای ۸۳ روستا بازنگری طرح هادی انجام شد.

وی با اشاره به اینکه سال جاری حدود ۳۸۰ میلیارد ریال برای کار اجرایی در روستاهای استان هزینه شد، خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۷۹ هزار جلد سند مسکن روستایی در این استان صادر شده است.

به گزارش ایرنا، طرح هادی با هدف ساماندهی معابر و محیط روستایی در کشور انجام می شود و هدف آن زیباسازی محیط روستاها و افزایش تردد گردشگران داخلی و خارجی به این روستاهاست.

یکی از گزینه هایی که امروزه به دلیل گسترش شهرنشینی و آلودگی محیط های شهری، ذهن بسیاری از سیاستگذاران، برنامه ریزان و مجریان سرمایه گذاری توسعه روستایی را به خود مشغول کرده، ایجاد و گسترش صنعت گردشگری (توریسم) روستایی می باشد که به عنوان یک از صنایع مهم و اساسی در بخش اقتصاد و فرهنگ، می تواند نقش مهمی در کاهش فشارهای روحی و روانی شهرها و همچنین جلوگیری از مهاجرت های بی رویه روستاییان به شهرها ایفا نماید.

گردشگری روستایی تنها شامل گردشگری کشاورزی نمی‌شود، بلکه همه فعالیت‌های که گردشگران در مناطق روستایی انجام می‌دهند، را در بر می‌گیرد. از این رو می‌توان گفت که افراد به دلایل مختلف و با انگیزه‌های متفاوت  از نواحی روستایی بازدید می‌کنند، در بسیاری از فعالیت‌های گردشگری نیز شرکت خواهند کرد، به همین دلیل نیز انواع خاصی از گردشگری در نواحی روستایی وجود دارد که به شخص مسافر، ویژگی‌های مقصد و انگیزه سفر بستگی دارد.

استان اصفهان دارای بیش از یک هزار و ۷۰۰ روستا و آبادی با جمعیت حدود ۶۰۰ هزار نفر است.

حدود ۹۰۰ روستا از میان روستاهای استان دارای بیش از ۲۰ خانوار است.