تست کرونا دردناک است؟

یکی از روش‌های تشخیص ویروس کرونا در بدن افراد، نمونه‌گیری از مخاط موجود در پشت گلو با استفاده از یک سواب پنبه‌ای است.

چندین روش برای تشخیص وجود ویروس کووید -۱۹ در بدن افراد وجود دارد. آزمایش مولکولی یکی از این روش‌هاست که شامل نمونه‌گرفتن از پشت گلوی فرد با سواب پنبه‌ای است. میزان دردناک بودن این روش به میزان تحمل درد افراد بستگی دارد؛ البته به نظر می‌رسد بیش از اینکه روش مذکور دردناک باشد، عجیب و آزار دهنده است.

متخصصان به منظور نمونه‌گیری از مخاط افراد، یک سواب پنبه‌ای بلند را از طریق سوراخ بینی آن‌ها به محل اتصال حفره بینی و پشت گلو وارد کرده، در سریع‌ترین زمان ممکن آن را می‌چرخانند و در نهایت آن را خارج می‌کنند. مراحل ذکر شده تنها چند ثانیه طول می‌کشد. سواب مورد استفاده در این روش شبیه یک گوش پاک کن باریک و انعطاف پذیر است؛ البته این وسیله بسیار بلندتر از گوش پاک کن معمولی است.

سواب پنبه‌ای ممکن است در طول مسیر خود باعث تحریک بافت سینوس شود یا چندین عصب را فعال کند. از آنجایی که سواب، عصب لاکریمال (عصب اشکی) را که باعث اشک ریختن می‌شود، تحریک می‌کند، چشمان شما ممکن است در حین انجام این کار دچار آبریزش شود. همچنین سواب می‌تواند عصب واگ را تحریک کند که در این صورت فرد به رفلکس گگ (gag reflax) یا رفلکس حلقی مبتلا می‌شود؛ این نوع رفلکس یک فرآیند طبیعی به منظور محافظت از گلو و راه هوایی در برابر جلوگیری از ورود اشیای خارجی و جلوگیری از خفه شدن است.

اگر پزشک تشخیص دهد که انجام این تست ضروری است، نباید به خاطر ترس آن را عقب بیندازید، زیرا تشخیص زودهنگام و مداخله پزشکی از پیشرفت این بیماری جلوگیری می‌کند. علاوه بر این لازم است هر فردی از ابتلای قطعی به بیماری کرونا مطلع باشد تا با قرنطینه کردن خود مانع انتقال بیماری به نزدیکان خود و دیگران شود.