همه دست به کار دارو!

مریم یادگاری :  با پیگیری‌های مداوم اعضا و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، رئیس جمهور در جلسه هیات دولت دستور تأمین سریع اقلام دارویی را داد و در همین زمینه شهریاری رئیس کمیسیون تاکید کرد که با تشدید نظارت‌ها دستور رئیس جمهور را پیگیری خواهیم کرد و اجازه نمی‌دهیم این موضوع تنها بر روی کاغذ باشد […]

مریم یادگاری :  با پیگیری‌های مداوم اعضا و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، رئیس جمهور در جلسه هیات دولت دستور تأمین سریع اقلام دارویی را داد و در همین زمینه شهریاری رئیس کمیسیون تاکید کرد که با تشدید نظارت‌ها دستور رئیس جمهور را پیگیری خواهیم کرد و اجازه نمی‌دهیم این موضوع تنها بر روی کاغذ باشد زیرا با سلامت مردم سروکار دارد و در صورت نیاز هم گزارشی را به رئیس جمهور ارائه خواهیم کرد.

طی روزهای اخیر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و نماینده مردم زاهدان نسبت به کمبود آنتی بیوتیک در ۳۰ استان کشور انتقاد و تاکید کرد که تابستان و بهار سال جاری در مورد کمبود دارو تذکر دادیم و تأکید کردیم که نباید اجازه داد این کمبودها به فصول پاییز و زمستان برسد اما متاسفانه توجهی نشد او البته تاکید کرد که وزارت بهداشت هم به تنهایی قادر به حل مشکل کمبود دارو نیست و دولت، بانک مرکزی، گمرک و مجلس باید همکاری و تعامل مناسبی داشته باشند و انتظار می‌رود رئیس جمهور هرچه سریع‌تر دستور تشکیل قرارگاه را بدهد تا مشکلات حوزه دارو و درمان برطرف شود.

در همین زمینه کمیته دارو و غذا و کمیسیون بهداشت مجلس طی ماه‌های اخیر و با پیگیری‌های مستمر جلساتی را با مسئولان مربوطه برگزار کرد و قول‌هایی داده شد اما علیرغم اجرای طرح دارویار و وعده مسئولان مربوطه برای رفع کمبودهای دارویی، همچنان شاهد کمبود دارو، سرم و آنتی بیوتیک در کشور هستیم.

در ادامه روند پیگیری‌های کمیسیون بهداشت برای جبران کمبود دارویی در کشور، رئیس کمیسیون بهداشت در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور درخواست کرد که موضوع کمبود اقلام دارویی مذکور و سرم تزریقی که به ویژه کودکان و سالمندان را مورد تهدید قرار می‌دهد در اسرع وقت مرتفع شده و تمهیدات لازم برای جلوگیری از کمبودها اندیشیده شود.

در پی همین پیگیری‌ها رئیس جمهور در جلسه هیات دولت با اشاره به گزارش‌های دریافتی از کمبود برخی اقلام دارویی، مسئولان مربوطه را مکلف کرد ضمن تأمین سریع اقلام دارویی مذکور و رفع نیاز مردم، دلیل قصور احتمالی را به طور دقیق پیگیری کرده و با هر فرد یا مجموعه‌ای که در این زمینه کوتاهی داشته به شکل مناسب برخورد کنند.

در همین رابطه حسینعلی شهریاری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت از رئیس جمهور برای ورود به مساله کمبود برخی اقلام دارویی و دستور برای تأمین سریع اقلام دارویی و برخورد با قصورکنندگان احتمالی تشکر کرد و گفت: انتظار می‌رود با قصورکنندگان برخورد جدی و هر چه سریع‌تر مشکلات حوزه دارو رفع شود.

وی افزود: در این وضعیت آشفته بازار کشور که دشمنان انقلاب و نظام از هر فرصتی برای ایجاد اغتشاش و نارضایتی در کشور استفاده می‌کنند مشکل دارو نباید به مشکلات کشور افزوده شود و درست نیست که به علت سهل انگاری و کم کاری عده‌ای مردم برای تهیه دارو با مشکل مواجه شوند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: به طور قطع با تشدید نظارت‌ها دستور رئیس جمهور را پیگیری خواهیم کرد و اجازه نمی‌دهیم این موضوع تنها بر روی کاغذ باشد زیرا با سلامت مردم سروکار دارد و در صورت نیاز هم گزارشی را به رئیس جمهور ارائه خواهیم کرد.

در چنین شرایطی که شاهد بازگشت رنگ قرمز به نقشه کرونایی کشور و افزایش بیماری‌های آنفلوآنزا و سرماخوردگی و به تبع آن نیاز بیماران به آنتی بیوتیک و سرم هستیم مسئولان مربوطه باید با توجه جدی به هشدارهای دلسوزانه مجلس و دستور رئیس جمهور تدابیر مناسبی را برای رفع کمبودهای اقلام دارویی و آنتی بیوتیک اتخاذ کنند تا سلامت مردم با تهدید مواجه نشود.

 

  • نقش دو شرکت بزرگ داروساز در کمبود آنتی‌بیوتیک در کشور

همچنین وزیر بهداشت و درمان از تخلف دو شرکت بزرگ داروساز در تولید آنتی‌بیوتیک مورد نیاز کشور پرده برداشت و گفت که این شرکت‌ها برای سود بیشتر تولیدشان را کاهش دادند اما پس از احراز تخلف، ملزم شدند به صورت سه شیفت کمبود اقلام دارویی را جبران کنند.

«بهرام عین‌اللهی» با ارائه گزارشی درباره کمبود آنتی‌بیوتیک‌ها در نشست هیأت وزیران اظهار داشت: سازمان غذا و دارو آمار نیاز آنتی‌بیوتیک کشور را اردیبهشت ماه به شرکت‌های دارویی ارائه کرده است. وی افزود: مواد اولیه موجود بوده و این شرکت‌ها باید در زمان مناسب داروی مورد نیاز را تولید می‌کردند اما متأسفانه دو شرکت دارویی در ارائه اظهارات تخلف کرده و تولیدشان را به بهانه سود بیشتر، در شهریور ماه کاهش داده‌اند.

  • محموله آنتی‌بیوتیک در راه کشور است

رئیس جمعیت هلال‌احمر از واردات آنتی بیوتیک مورد نیاز به کشور خبر داد و گفت: این محموله شامل هشت قلم آنتی بیوتیک است. پیرحسین کولیوند گفت: با هماهنگی سازمان غذا و دارو، محموله‌ای شامل هشت قلم آنتی بیوتیک سوسپانسیون مناسب برای گروه سنی کودکان خریداری شده که در روزهای آتی وارد کشور می‌شود. براساس این گزارش، در پی کمبود انواع آنتی بیوتیک در داروخانه‌های کشور، جمعیت هلال احمر بعد از هماهنگی با سازمان غذا و دارو، اقدام به واردات آنتی بیوتیک کرده است.