مرکز بازپروری و تیمار حیات وحش در اصفهان افتتاح شد

مرحله نخست مرکز بازپروری و تیمار حیات وحش استان اصفهان با زیربنای ۲۲۰ متر مربع و با هزینه‌ای بالغ بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای نگهداری گونه‌های گوشت‌خوار ساخته شده است مراحل ۲ و ۳ این مرکز که برای نگهداری گونه‌های علف‌خوار و پرندگان وحشی (عمدتاً گونه‌های شکاری) پیش‌بینی شده، در حال اجراست

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به افتتاح مرحله نخست مرکز بازپروری و تیمار حیات وحش پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی گفت: این مرکز دارای سه جایگاه نگهداری با عملکرد اختصاصی برای گونه‌های مختلف حیات وحش است.

احمدرضا لاهیجان‌زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به وسعت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی حفاظت شده استان، اظهار داشت: مساحت مناطق تحت مدیریت اصفهان حتی از مساحت کل برخی استان‌های کشور نیز بیشتر است و از این رو، شاهد غنای تنوع زیستی در مناطق مختلف تحت مدیریت استان هستیم که بالطبع آسیب‌های زیادی به زیست‌مندان و حیات وحش موجود در این مناطق وارد می‌شود.

وی با اشاره به افتتاح مرحله نخست مرکز بازپروری و تیمار حیات وحش پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی گفت: مرحله دوم این مرکز نیز ظرف یک سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

لاهیجان‌زاده با بیان اینکه تکمیل مرکز بازپروری حیات وحش پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی بالغ بر ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: این مرکز دارای سه جایگاه نگهداری با عملکرد اختصاصی برای گونه‌های مختلف حیات وحش است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان بیان کرد: زیربنای مرحله اول ۲۲۰ متر مربع، مرحله دوم ۱۸۵ متر مربع و مرحله سوم ۲۵۰ متر مربع است که در عرصه ۸ هکتاری پیش‌بینی و اطراف آن فنس‌کشی شده است.

وی ادامه داد: اهمیت حفاظت محیط زیست و حیات وحش برای استان کامل نهادیه شده و افراد براساس مسؤولیت اجتماعی به طور داوطلبانه در ساخت مرحله اول این مرکز سرمایه‌گذاری کردند.

لاهیجان‌زاده با بیان اینکه تاکنون ۲ میلیارد تومان در این مرکز سرمایه‌گذاری شده است، عنوان کرد: تکمیل این مرکز به اعتباری در حدود ۴ تا ۵ میلیارد تومان نیاز دارد که از محل مسؤولیت اجتماعی واحدها و بخش‌های مختلف همراه با حمایت مالی سازمان انجام خواهد شد تا منحصر بفردترین مجموعه بازپروری و تیمار حیات وحش استان را داشته باشیم.

به گزارش فارس، پارک ملی کلاه‌قاضی، دارای مساحت حدود ۴۷٬۱۴۲ هکتار است. این پارک از تنوع پوشش گیاهی و زیست‌جانوری برخوردار است. این پارک شامل رشته کوه کلاه‌قاضی و کوه شیدان است.

پارک ملی کلاه قاضی زیستگاه گونه‌های مختلفی از گیاهان، پستانداران، پرندگان و خزندگان به شمار می‌رود که برخی از گونه‌های آن بسیار با ارزش است تعدادی از گونه‌های در معرض خطر انقراض هم تحت حفاظت و حمایت شدید است.

این مرکز با هدف بازپروری و تیمار حیات وحش آسیب دیده و ضبط شده، ایجاد شده تا گونه‌های مختلف حیات وحش پس از اطمینان از سلامت، در عرصه‌های طبیعی رهاسازی شوند. مرحله نخست مرکز بازپروری و تیمار حیات وحش استان اصفهان با زیربنای ۲۲۰ متر مربع و با هزینه‌ای بالغ بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای نگهداری گونه‌های گوشت‌خوار ساخته شده است مراحل ۲ و ۳ این مرکز که برای نگهداری گونه‌های علف‌خوار و پرندگان وحشی (عمدتاً گونه‌های شکاری) پیش‌بینی شده، در حال اجراست.