جبران تخلفات با جریمه قدغن!

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در بررسی پرونده تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده ۱۰۰ و ۹۹ قانون شهرداری باید تمهیداتی لحاظ شود که تخلفات مرتبط با پایداری و ایمنی ساختمان نباید از طریق پرداخت جریمه جبران شود. منصور شیشه فروش افزود: تخلف ساختمان‌هایی که در کمیسیون ماده ۱۰۰ بدلیل پایداری و ایمنی ساختمان مورد […]

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در بررسی پرونده تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده ۱۰۰ و ۹۹ قانون شهرداری باید تمهیداتی لحاظ شود که تخلفات مرتبط با پایداری و ایمنی ساختمان نباید از طریق پرداخت جریمه جبران شود.

منصور شیشه فروش افزود: تخلف ساختمان‌هایی که در کمیسیون ماده ۱۰۰ بدلیل پایداری و ایمنی ساختمان مورد بررسی قرار می‌گیرد نباید با دریافت جریمه جبران شود و باید دستور قلع و قمع آنها صادر شود.

وی با اشاره به اهمیت رعایت مقررات ملی ساختمان، تاکید کرد: تخلفاتی که در کمیسیون‌های ماده ۹۹ و ۱۰۰ در مورد ایمنی وجود دارد نباید با دریافت جریمه بخشیده شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار داشت: این دستورالعمل‌ها به کلیه شهرداری‌های استان ابلاغ شده و رصد و پایش این موارد توسط شهرداران انجام می‌شود.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه پایش ایمنی ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه، اضافه کرد: این کارگروه در شهر اصفهان هم اماکنی را شناسایی کرده است که الزامات ایمنی را رعایت نکرده بودند و اخطار لازم به مالکان این ساختمانها ارائه شده است.

شیشه فروش خاطرنشان کرد: وزیر کشور پس از ریزش ساختمان متروپل آبادان بخشنامه‌ای به استانداران صادر کرد و به کلیه دستگاهها ابلاغ شد که بر اساس بند چهارم این بخشنامه راه و شهرسازی مکلف شده ارزیابی ایمنی ساختمان‌های مهم و بلند مرتبه با کاربری‌های مختلف را در کلانشهرها در برابر آتش‌سوزی، زلزله، فرونشست و فروریزش را با همکاری مرکز تحقیقات راه و شهرسازی انجام دهد.

وی افزود: همچنین در کارگروهی استانی با مسوولیت اداره کل راه و شهرسازی در ستاد مدیریت بحران مصوب شد که راه و شهرسازی شناسایی، ارزیابی ایمنی ساختمان‌های مهم و بلند مرتبه را با اولویت کلانشهرها در قالب یک کارگروه ویژه (کارگروه استانی پایش ایمنی ساختمان‌های مهم و بلند مرتبه) انجام دهد که دبیرخانه این کارگروه در راه و شهرسازی است و جلسه‌های مربوطه در حوزه معاونت هاهنگی امور عمرانی استانداری تشکیل شده و بر اساس گزارش طبق چک لیست‌های مشخص شده پیگیری‌های لازم انجام می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: ساختمان‌های ۱۴ طبقه فولادشهر و ساختمان‌های بلند مرتبه در دیگر نقاط استان در دستور کار بررسی این کارگروه قرار دارد.

وی بیان کرد: شهرداری‌ها بر اساس بنده ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها مکلفند که ساختمان‌های نا ایمن و پر خطر را در کل شهرهای استان از جمله مجتمع‌های مسکونی را بررسی کنند و چک لیست در مورد وضعیت ایمنی این ساختمان‌ها تهیه کنند و با تشکیل کارگروهی در این زمینه به مالکان ساختمان‌های نا ایمن با مهلت مقرر اخطار دهند در صورتی که پس از پایان مهلت مقرر اقدام به رفع عیب نکرد با همکاری مراجع قضایی با این افراد برخورد خواهد شد.

شیشه فروش گفت: با توجه به حوادث متعددی که در کشور و استان رخ داده در ستاد بحران کشور مطرح شد که در شورای بحران با حضور استاندار اصفهان بر لزوم رعایت مقررات ملی ساختمان تاکید شود و دادستان اصفهان هم بصورت ویژه این موارد را پیگیری خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، بیش از ۴۳۰ ساختمان ناایمن در استان شناسایی شد که از این تعداد حدود ۳۰۰ سازه در شهرستان اصفهان است و بیشترین سازه‌های نا ایمن شامل ساختمان‌های تجاری و خصوصی است.