تفکر متفاوت مدیران دستگاه ها نسبت به دورکاری کارمندان

معاون مدیرکل اداری مالی استانداری اصفهان با اشاره به دیدگاه سنتی برخی مدیران نسبت به دورکاری کارمندان، گفت: وقتی کارمند وظیفه خود را به درستی انجام دهد در بسیاری از مواقع دورکاری تاثیر منفی بر کیفیت کار دستگاه ها نخواهد گذاشت.

نعمت الله اشکستانی در خصوص مصوبه ستاد مبارزه با کرونا مبنی بر دور کاری بخشی از کارمندان برای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، اظهار کرد: متاسفانه در سال های اخیر بخشنامه دورکاری کارمندان به نوعی مسکوت مانده بود که بعد از شیوع کرونا این بخشنامه دوباره فعال و اجرایی شد.

وی با بیان اینکه بخشی از زیرساخت های دورکاری کارمندان طی سال های ۱۳۸۹ فراهم، اما بعد رها شد، افزود: در حال حاضر برخی زیرساخت ها در دستگاه های مختلف استان مهیا است و در شرایط کرونا کارمندان می توانند دورکاری داشته باشند.

معاون اداری مدیرکل اداری مالی استانداری اصفهان با تاکید بر اینکه دورکاری بدون بستر اینترنت عملا امکان پذیر نیست، توضیح داد: در برهه ای از زمان شبکه های داخلی دستگاه ها یا همان نرم افزارهای سیستمی از اینترنت جداسازی شد که محدودیت های دورکاری را بیشتر کرد، اما مطابق با مصوبه ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ معاون اول رئیس جمهوری مجوز دسترسی و ارتباط بین شبکه داخلی و اینترنت دوباره فراهم شد و دستگاه هایی که پیش از این زیرساخت های دورکاری را داشتند، بعد از این مصوبه مطابق با طرح فاصله گذاری اجتماعی، دورکاری کارمندان را در دستور کار خود قرار دادند.

وی گفت: کارمندان برخی دستگاه ها با توجه زیرساخت های مجموعه اداری خود هر کجا که دسترسی به اینترنت داشته باشند، با کارتابل همراه خود می تواند نامه های ارباب رجوع و اداری را بررسی و ارجاع دهد و کارها همانند روال معمول انجام می شود.

اشکستانی البته تاکید کرد: برخی مشاغل امکان دورکاری را ندارند و کارمندان باید در محل کار حضور یابند.

وی درباره اینکه برخی مدیران دورکاری را عاملی برای کاهش کیفیت کار و پایین آمدن راندمان کاری دستگاه خود می دانند، گفت: دیدگاه مدیران نسبت به دورکاری کارمندان و دولت الکترونیک متفاوت است، از یکی سو بر مباحث امنیتی تاکید دارند که کارتابل همراه کارمند در فضای خارج از اداری قابل باز شدن است، از سوی دیگر برخی مدیران تا نامه اداری را به صورت کاغذی رویت نکرده و توضیح کارمند را به صورت حضوری جویا نشوند با فعالیت دورکاری کارمندان موافق نیستند و این به دیدگاه سنتی آنها برمی گردد.

معاون اداری مدیرکل اداری مالی استانداری اصفهان با اعتقاد بر اینکه بیشتر امور و نامه های اداری از طریق دورکاری قابل انجام است، گفت: به طور معمول یک کارمند برای هر نامه به طور مستقیم از رئیس و مسئول بالادست خود سوال نمی کند و آن نامه براساس قوانین مشخص و سلسله مراتب به مدیر می رسد و یا برعکس از مدیر به کارمند برای اجرا ارجاع داده می شود.

وی تصریح کرد: عملا وقتی کارمند وظیفه خود را به درستی انجام دهد در بسیاری از مواقع دور کاری تاثیر منفی بر کیفیت کار دستگاه ها نخواهد گذاشت.

اشکستانی با اشاره به برخی معایب دورکاری کارمندان، گفت: سرعت پایین یا دسترسی نداشتن به اینترنت، نداشتن سیستم (کامپیوتر) یا لب تاپ برای دورکاری برخی کارمندان از جمله معایب دورکاری است، چرا که هزینه تهیه یک سیستم در شرایط فعلی بسیار بالاست و دستگاه نیز توان پرداخت این هزینه را به کارمند خود ندارد بنابراین برخی کارمندان نسبت به دورکاری مقاومت می کنند.

معاون اداری مدیرکل اداری مالی استانداری اصفهان، همچنین اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی و انجام امور اداری توسط کارمند در منزل و محفوظ ماندن از گزند ویروس کرونا را یکی از مهمترین مزایای دورکاری در شرایط فعلی دانست که همخوانی کاملی با مصوبه ستاد مبارزه با کرونا دارد.