تعداد بیماران مشکوک به کرونا در کاشان از ۸۰۰ نفر عبور کرد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: شمار بستری‌های مشکوک به بیماری کووید ۱۹ در منطقه کاشان از ابتدای شیوع تاکنون از مرز ۸۰۰ نفر گذشته است.

تعداد بیماران مشکوک به کرونا در کاشان از ۸۰۰ نفر عبور کرد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: شمار بستری‌های مشکوک به بیماری کووید ۱۹ در منطقه کاشان از ابتدای شیوع تاکنون از مرز ۸۰۰ نفر گذشته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سید علیرضا مروجی شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شمار بستری‌های مشکوک به بیماری کووید ۱۹ از ابتدای شیوع تاکنون در منطقه کاشان از مرز ۸۰۰ نفر گذشته است.

وی ادامه داد: به طور تقریبی از نمونه‌های ارسالی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد مثبت و همچنین بین ۴۰ تا ۶۰ درصد نیز منفی است، یعنی کرونا ندارند اما از ابتدا کسانی که به عنوان بیمار کرونایی بستری می‌شوند، خدمات درمان کرونا را دریافت می‌کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه جواب‌هایی که به این دانشگاه برمی‌گردد، ارزش اپیدمولوژیک دارد اما پزشکان و پرستاران بیمارستان‌ها از نظر انسان دوستی درمان آخر را از همان اول تجویز می‌کنند، افزود: جواب‌هایی که با تأخیر می‌آیند، هیچ تأثیری در روند درمان بیماران ندارد و آمار بیماران در دوران پس از کرونا بررسی و تجزیه‌وتحلیل خواهد شد.

وی با توضیح اینکه قرار شده است در کشور موارد مثبت را دکتر کیانوش جهانپور به صورت استانی اعلام کند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برخلاف این قانون عمل کرده و موارد را جداگانه در اختیار خبرنگاران می‌گذارند و به همین جهت مشکلاتی پیش آمده است؛ سامانه اعلام آمار نیز به روز نیست، اما این مشکل به مرور برطرف خواهد شد.

مروجی تصریح کرد: مهمترین مشکل این بیماری فقط مرگ‌ومیر نیست، چرا که حتی اگر دو درصد و یک درصد هم در نظر بگیریم، زیاد است زیرا حتی جان یک نفر نیز برای ما بسیار مهم است بلکه در کنار مرگ‌ومیر کرونا ویروس موضوع ناتوانی‌هایی است که ایجاد شده و مردم را خانه‌نشین کرده و به هرشکلی غیبت از کار دارند و به همین دلیل حائز اهمیت است، اضافه کرد: ترس زیاد به باور روانشناسان تبدیل به بی‌تفاوتی می‌شود و بی خیالی بیش از حد نیز خوب نیست چون مردم به اهمیت موضوع توجه نمی‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه می‌خواهیم با کمک اصحاب رسانه برخورد منطقی با شیوع این بیماری در شهر داشته باشیم، یعنی نه ترس زیاد و نه بی خیالی که به همه آسیب برساند، تصریح کرد: مردم باید وضعیت موجود را بدون استرس به شدت جدی بگیرند.

۶ درمانگاه شبانه روزی در کاشان راه‌اندازی شد

همچنین نماینده ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدیریت امور اجرایی بیماری کرونا در منطقه کاشان نیز در ادامه این نشست گفت: تمام موارد بستری در بیمارستان‌ها و همچنین فوتی‌ها نباید به عنوان بیماران کرونایی تلقی شوند، چرا که روزهای عادی نیز مردم به بیمارستان مراجعه می‌کنند یا بیمارستان‌ها فوتی هم دارند.

محمد توکلی با بیان اینکه شش درمانگاه شبانه‌روزی در منطقه کاشان راه‌اندازی شده است، افزود: در این درمانگاه‌ها پزشکان بیماران را معاینه می‌کنند و افرادی که به احتمال قوی مشکوک به بیماری کووید ۱۹ باشند را به بیمارستان شهید بهشتی کاشان ارجاع می‌دهند.

وی با توضیح اینکه این امر بار بسیار مهمی از وظایف اورژانس بیمارستان شهید بهشتی کاشان کم خواهد کرد و درمانگاه‌های تأمین اجتماعی نیز تا ساعت ۱۲ آماده پذیرش هستند و بیماران مشکوک به کرونا را به بیمارستان شهید بهشتی ارجاع خواهند داد، گفت: اگر نیاز باشد، ساعت کاری این درمانگاه‌ها را افزایش می‌دهیم.

نماینده ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدیریت امور اجرایی بیماری کرونا در منطقه کاشان افزود: قدرت سرایت کووید ۱۹ به شدت بالا است و این بیماری در آن واحد می‌تواند سه یا چهار نفر را مبتلا کند.

وی با تاکید بر اینکه به طور قطع کرونا را شکست خواهیم داد، ادامه داد: نمودارهای آماری ما در کشور در این زمینه به سمت امیدبخشی پیش می‌رود، تعداد مراجعات بالا و کار بهداشت و درمان را بسیار زیاد کرده است و کارکنان درمان دچار فرسایش می‌شوند.

توکلی با اشاره به اینکه خبرنگاران افراد تأثیرگذار در جامعه هستند و اطلاع رسانی صحیح و شفاف در خصوص بیماری کووید ۱۹ حائز اهمیت است، توضیح داد: بخشی از کمی اطلاع رسانی ضعف دانشگاه علوم پزشکی است.

وی گفت: پزشکان و کادر درمانی با تمام توان در حال خدمت‌رسانی به مردم هستند و خبرنگاران باید جانفشانی‌ها و رشادت‌های کارکنان بیماستان‌ها را به مردم اطلاع رسانی کنند و رسالت خود را در تشویق و ترغیب خیران برای کمک رسانی به بیمارستانها انجام دهند.

تمام مرکزهای گردشگری تعطیل است

مدیر مرکز مدیریت بحران و کنترل حوادث فرمانداری ویژه کاشان نیز در این نشست با اشاره به اینکه مردم ماسک و دستکش‌های آلوده را در سطل زباله قرار بدهند، گفت: شهروندان زباله‌ها را بین ساعت ۲۱ تا ۲۴ شب بیرون بگذارند تا توسط کارگران شهرداری جمع‌آوری شود.

جواد مزروعی با بیان اینکه تمام مرکزهای گردشگری تعطیل است، تصریح کرد: این مهم به علت آن است که شاید خود مسافر مشکوک به بیماری کووید ۱۹ باشد و احتمال سرایت آن به مردم را دارد و اگر مسافر سالم باشد، شاید در این منطقه آلوده شود.

وی همچنین در مورد کمبود ماسک با توجه به نیاز روزانه ۵۰۰ هزار ماسک اضافه کرد: روزانه به طور تقریبی ۲۰۰ هزار ماسک برای ۲۳ شهرستان در اختیار استان اصفهان قرار می‌گیرد، در صورتی که در شهرستان کاشان روزانه ۱۰۰ هزار عدد ماسک توزیع می‌شود و تلاش می‌کنیم، تعداد شرکت‌های تولید ماسک را در این منطقه افزایش دهیم.

مدیر مرکز مدیریت بحران و کنترل حوادث فرمانداری کاشان ادامه داد: بیماری ویروسی کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) نخستین‌بار در ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

وی توضیح داد: این بیماری قابل پیشگیری است و به راحتی با مشارکت شهروندان و راهکارهای ساده مانند شست‌وشوی مکرر دست‌ها با صابون، استفاده از ماسک و دستکش در بیرون خانه و تعویض به هنگام آن، مصرف مایعات گرم، دست ندادن و روبوسی نکردن با دیگران، خودداری از تماس دست با چشم‌ها، بینی و دهان، حفظ فاصله یک و نیم متری با افراد بیمار و ماندن بیماران در خانه می‌توان از میزان شیوع و ابتلای ویروس کرونا جلوگیری کرد.

مزروعی افزود: علائم ابتلای به ویروس کرونا شامل تب، سرفه، تنگی نفس، علائم گوارشی و در موراد شدید عفونت ریه (پنومونی)، سندرم تنفسی حاد و نارسایی کلیه است.

وی گفت: سامانه تلفنی با خط تماس فوری به شماره ۳۱۱۳ آماده ارائه خدمات مشاوره و پاسخگویی به افرادی است که احساس می‌کنند علائم مشکوک به بیماری ویروسی کرونا دارند؛ جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران‌وبیدگل زیر پوشش بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.