برگزاری مدرسه مخترعین در دانشگاه اصفهان

انجمن علمی مهندسی مکانیک دانشگاه اصفهان با همکاری مجموعه شتاب‌دهنده اسمارتک، مدرسه مخترعین ویژه نوجوانان و جوانان را در دانشگاه اصفهان برگزار می‌کند. سمیرا جبروتیان، مدیر شتاب‌دهنده اسمارتک درگفت‌وگوبا ایسنا، اظهارکرد: مدرسه مخترعین دانشگاه اصفهان با هدف آموزش وارتقاء مهارت‌های نو آفرینی، ابداع واختراع درسنین نوجوان وجوان با هدف دانش‌آموزان دبیرستانی و دانشجویانی با علاقه‌مندی […]

انجمن علمی مهندسی مکانیک دانشگاه اصفهان با همکاری مجموعه شتاب‌دهنده اسمارتک، مدرسه مخترعین ویژه نوجوانان و جوانان را در دانشگاه اصفهان برگزار می‌کند. سمیرا جبروتیان، مدیر شتاب‌دهنده اسمارتک درگفت‌وگوبا ایسنا، اظهارکرد: مدرسه مخترعین دانشگاه اصفهان با هدف آموزش وارتقاء مهارت‌های نو آفرینی، ابداع واختراع درسنین نوجوان وجوان با هدف دانش‌آموزان دبیرستانی و دانشجویانی با علاقه‌مندی به نوآفرینی در دانشگاه اصفهان و با همکاری انجمن علمی مهندسی مکانیک دانشگاه اصفهان پایه‌گذاری شد که اصلی‌ترین و بنیادی‌ترین هدف این مجموعه توانمندسازی و ایجاد محیطی خلاق با بهره‌وری از افرادی کارآمد، کارآفرین و باتجربه درحیطه‌های مختلف است و این مجموعه درتلاش است تا مسیررا برای آینده‌سازان و کارآفرینان جوان هموار کند.

وی برنامه کاری این مدرسه را شامل ارائه آموزش‌های کاربردی دانشگاهی به زبانی ساده و قابل فهم برای دانش‌آموزان معرفی کرد به صورتی که توانایی‌های اجرایی آنها برای نوآوری و اختراع به حد قابل قبولی برسد و با چهارچوب آموزش‌های دانشگاهی در رشته‌های مختلف مهندسی تا حد کلی آشنا شوند.

جبروتیان با بیان اینکه نوآوری و ابتکار، شجاعت علمی، اعتمادبه نفس شخصی و ملی و کارِ متراکم و انبوه، علاج کارِ پیشرفت علمی است، تصریح کرد: توجه به حیطه‌های نوآوری، فناوری و کارآفرینی جای خالی محیط‌های عملی آن در دانشگاه‌ها و مدارس احساس می‌شود. علم به تنهایی کافی نیست؛ باید علم را به فناوری، فناوری را به صنعت و صنعت را به توسعه کشور وصل کنیم.

مدیر شتاب‌دهنده اسمارتک با اشاره به برگزاری مدرسه مخترعین در دانشگاه اصفهان، خاطرنشان کرد: اولین مجموعه دوره‌های مدرسه مخترعین دانشگاه اصفهان با همین هدف در هفت فاز برنامه‌ریزی شده که شامل ۱۵ ساعت کارگاه مخترع شو و ۵۰ ساعت کارگاه مقدماتی رشته‌های برنامه‌نویسی، الکترونیک و مکانیک است. این دوره به صورت آنلاین برگزار می‌شود و مخاطبانی از سراسر کشور ثبت نام کرده‌اند و فیلم‌های آفلاین در طول دوره به تناسب در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

جبروتیان سرفصل‌های کارگاه مخترع شو را شامل آشنایی با اصول اولیه اختراع (اصول ترز)، آشنایی با اصول اختراع و مزایای آن در ایران و جهان، نحوه طراحی مفهومی اختراع، آشنایی با ثبت مالکیت فکری و اختراع در سطح بین المللی و جهان، آشنایی با شیوه نگارش شرح و توصیف ادعانامه اختراع و شرح و نقشه کشی اختراع معرفی کرد و گفت: در این کارگاه آنچه برای ساخت و اختراع نیاز است آموزش داده می‌شود. زمینه علاقه مندی فرد در این کارگاه مشخص می‌شود و در مراحل بعد، کارگاه استعدادیابی، پشتیبانی، مُنتورینگ و تعیین علاقه (برنامه نویس هوش مصنوعی، مکانیک، الکترونیک)، ایده پردازی، اختراع و در نهایت کسب و کار پیش‌بینی شده است.