گوگردزُدایی از مازوت مصرفی نیروگاه‌ها باید در مبدا تولید انجام شود

طبق اصلاح ماده ۲۳ آیین‌نامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگی ها (موضوع ماده ۲ قانون هوای پاک) که سوم تیر امسال توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد، شرکت های پالایش نفت مکلفند با اجرای طرح های ارتقای کیفیت نفت کوره (مازوت) از سال ۱۴۰۶ نسبت به تولید نفت کوره مطابق با استاندارد ملی اقدام کنند

مشاور مالک نیروگاه شهید منتظری اصفهان گفت: طبق اصلاحیه ماده ۲ قانون هوای پاک، گوگردزُدایی از مازوت مصرفی نیروگاه‌ها باید در مبدا تولید انجام شود.
به گزارش ایرنا، عبدالغفور ضیایی روز شنبه در جمع خبرنگاران در نیروگاه شهید منتظری اصفهان افزود: بر اساس ماده ۲۳ آیین‌نامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگی ها (موضوع ماده ۲ قانون هوای پاک) این تکلیف برای نیروگاه های مازوت‌سوز تعیین شده بود که نسبت به نصب تجهیزات کاهنده آلودگی در خروجی دودکش خود اقدام کنند که این موضوع در تیر امسال اصلاح شد و بر اساس آن، سوخت مصرفی در نیروگاه ها باید در مبدا تولید گوگردزُدایی و تصفیه شود.
طبق اصلاح ماده ۲۳ آیین‌نامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگی ها (موضوع ماده ۲ قانون هوای پاک) که سوم تیر امسال توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد، شرکت های پالایش نفت مکلفند با اجرای طرح های ارتقای کیفیت نفت کوره (مازوت) از سال ۱۴۰۶ نسبت به تولید نفت کوره مطابق با استاندارد ملی اقدام کنند؛ همچنین وزارتخانه های نیرو و نفت مکلفند حسب مورد برنامه زمان‌بندی اجرای ارتقای کیفیت نفت کوره پالایشگاه ها مطابق استاندارد ملی و افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر را حداکثر ظرف ۲ ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب‌نامه به تایید سازمان حفاظت محیط زیست برسانند. مشاور مدیر عامل «هولدینگ پرشیان» ادامه داد: حدود ۲۰ سال پیش که بحث نصب فیلتر در نیروگاه مطرح شد، گفتیم که ۹۷ تا ۹۸ درصد تولید ما با گاز و فقط ۲ تا سه درصد از مصرف مازوت است و به صرفه اقتصادی نیست که تجهیزات فیلتراسیون را برای این سه درصد ایجاد کنیم زیرا در ۹۷ درصد اوقات، خوابیده است و استفاده نمی شود و وقتی بخواهیم استفاده کنیم، ممکن است به هر دلیلی راه نیفتد، ما در ۲۰ سال گذشته فریاد زدیم که گوگردزُدایی از مازوت باید در پالایشگاه ها انجام شود اما به آن گوش داده نشد، اکنون که گفتند این کار را انجام می دهند باید ضمانت اجرایی داشته باشد. ضیایی با تاکید بر ضرورت گوگردزدایی از مازوت و رساندن میزان گوگرد در آن به میزان استاندارد کمتر از نیم درصد، تصریح کرد: اگر میزان گوگرد در مازوت به حد استاندارد برسد می توان مازوت را بهتر و به قیمت روز صادر کرد و میزان آلایندگی آن نیز کاهش می یابد.
میزان گوگرد در مازوت تولیدی در پالایشگاه های کشورمان حدود سه درصد است. مدیرعامل سابق نیروگاه شهید منتظری اصفهان با تاکید بر اینکه تلاش ما بر این است که سوخت گاز مصرف کنیم، تصریح کرد: استفاده از سوخت گاز طبیعی برای ما اقتصادی تر و به صرفه تر است. ضیایی، میزان مصرف گاز طبیعی در این نیروگاه را ۱۰.۵ تا ۱۱ میلیون متر مکعب در روز و در سال حدود سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب اعلام کرد.
وی با بیان اینکه استفاده از سوخت مازوت به دلیل ناترازی در مصرف گاز طبیعی پیش می‌آید، خاطرنشان کرد: میزان مصرف گاز در بخش خانگی در تابستان حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب است اما در ماه های سرد سال به ۷۰۰ میلیون می رسد که همین امر سبب ناترازی می شود. ضیایی با بیان اینکه برای تامین گاز مورد نیاز واحدهای راهبردی مانند نیروگاه های برق در فصول سرد سال، باید میزان تولید گاز افزایش یابد و در بین مردم برای فرهنگسازی در زمینه مصرف بهینه گاز اقدام بیشتری صورت گیرد، گفت: این در حالی است که آذر هر سال یادمان می افتد این کارها باید انجام شود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در نیروگاه شهید منتظری اصفهان برای گاز سوز کردن، خاطرنشان کرد: در دهه ۷۰ قول دادند که گاز مورد نیاز این نیروگاه را بطور کامل به ما تحویل می دهند اما در این سال ها، رشد تولید گاز با میزان مصرف، همتراز نشد.
وی ادامه داد: لازم است که پیش بینی های لازم برای مدیریت تولید و مصرف گاز از فروردین هر سال صورت گیرد تا در ماه های سرد به مشکل برخورد نکنیم.
ضیایی با اشاره به اینکه گازوییل، سوخت استارتاپ این نیروگاه بوده است، تصریح کرد: اگر در زمان حاضر بخواهیم مشعل های نیروگاه را گازوییل‌سوز کنیم نیاز به مطالعه و زمان دارد.