فردوسی، شاعری که فقط متعلق به ایران نیست

فردوسی و زبان فارسی تنها متعلق به یک دستگاه نیست و فراتر از ایران بوده و متعلق به تمامی فارسی زبانان و ایران فرهنگی بزرگ است

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: فردوسی و زبان فارسی تنها متعلق به یک دستگاه نیست و فراتر از ایران بوده و متعلق به تمامی فارسی زبانان و ایران فرهنگی بزرگ است و به هر اندازه در این زمینه کار کنیم کم است.

دومین جلسه ستاد ملی پاسداشت زبان فارسی و نکوداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با حضور علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور، برگزار شد.

علی دارابی در این جلسه طی سخنانی گفت: فردوسی و زبان فارسی تنها متعلق به یک دستگاه نیست و فراتر از ایران و متعلق به تمامی فارسی زبانان و ایران فرهنگی بزرگ است و به هر اندازه در این زمینه کار کنیم کم است.

او ادامه داد: برای زبان فارسی متولیان زیادی وجود دارد که وزارت میراث فرهنگی هم یکی از آنهاست، بنابراین جلسه هماهنگی را با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف برای برنامه‌ریزی بهتر کار تشکیل دادیم. این موضوع به این معنا نیست که دستگاه‌های دیگر کارشان را انجام ندهند یا با ما هماهنگ کنند، بلکه همه دستگاه‌ها باید بسیج شوند.

دارابی تصریح کرد: در حوزه زبان فارسی باید کارهای ماندگار و اثرگذار انجام دهیم. همگرایی و هم افزایی است که موجب اتفاق های خوب می‌شود، البته برای انجام این کار باید در طول سال برنامه‌ریزی گسترده انجام دهیم و تنها مختص به یک روز نشود. رسانه‌ها و همه دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش باید برای پاسداشت زبان فارسی و نکوداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برنامه‌ریزی کنند.

او ادامه داد: باید برای برنامه های پاسداشت زبان فارسی و نکوداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی علاوه بر حوزه نخبگان، این موضوع را در حوزه مردمی به ویژه نوجوانان و جوانان نیز دنبال شود. نباید فرصت‌ها را تبدیل به تهدید کنیم.

معاون وزیر میراث فرهنگی گفت: باید بدانیم سرزمین ما، هویت، ملیت، ایران، اسلام و زبان فارسی ما عناصر مشترک و هویت بخش ماست که باید به آن افتخار کنیم.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور تاکید کرد: ایران بیش از ۷ هزار سال سابقه تمدنی و یک میلیون سال سابقه سکونت دارد. در دولت سیزدهم از رتبه هفتم به رتبه پنجم دنیا در زمینه ثبت میراث فرهنگی ناملموس رسیدیم و میراث فرهنگی ملموس جزء ۱۰ کشور دنیا هستیم، به همین منظور باید برای داشته‌هایمان کار کنیم.

مراسم بزرگداشت فردوسی در ۲۵ پایگاه ملی

رضا سامه مدیرکل امور پایگاه های ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در ادامه بیان داشت: در ۲ سطح ملی و استانی ستاد ملی پاسداشت زبان فارسی و نکوداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی تشکیل شد و ۱۵ عضو از دستگاه های مختلف برون و درون وزارتی عضو ستاد هستند. نخستین دستور کار این ستاد برگزاری کنگره ملی رویداد ابوالقاسم فردوسی در سال آینده است.

او ادامه داد: شورای احیای میراث فرهنگی تاریخی توس چهارم اردیبهشت تشکیل می شود و اقدامات اولیه برای برگزاری کنگره در سال ۱۴۰۴ آغاز می شود.

سامه اضافه کرد: روز ۲۵ اردیبهشت مقارن با بزرگداشت هفته میراث فرهنگی می شود و با توجه به این که فردوسی یکی از میراث بانان این سرزمین است نمایشگاه های هنری، خوشنویسی، تجلیل از هنرمندان و شاهنامه خوانان در اماکن تاریخی و موزه ها برگزار خواهد شد.

مدیرکل امور پایگاه های ملی و جهانی از برگزاری مراسم بزرگداشت زبان فارسی و نکوداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در دانشگاه فردوسی و پایگاه ملی توس خبر داد و گفت: برنامه های متنوعی را در این مکان ها در روز ۲۵ اردیبهشت ماه اجرا خواهیم کرد، همچنین دبیرخانه علمی همایش تشکیل شده است.

۱۰ اردیبهشت پایان زمان ارسال مقالات

در ادامه فرزاد قائمی عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی و دبیر علمی همایش ، توضیح داد: دبیرخانه همایش در دو محل دانشگاه فردوسی و خانه منوچهری تشکیل شده است به موازات آن فراخوان این همایش ملی منتشر شده و علاقه مندان برای شرکت در این همایش تا ۱۰ اردیبهشت فرصت دارند مقالات خود را ارسال کنند.

اجرای برنامه های ویژه در مشهد با حضور مفاخر

سید جواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی و مسئول دبیرخانه استانی ستاد ملی پاسداشت زبان فارسی و نکوداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی نیز دربخش دیگری از این نشست گفت: از ۲۵ اردیبهشت تا سوم خرداد را دهه حماسی تعریف کردیم و برنامه های ویژه ای با حضور مفاخر در این روز اجرا می شود.

استفاده از ظرفیت فردوسی برای معرفی ادبیات فارسی

محمد حسین زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم بیان داشت: در سال های گذشته بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی را با محوریت انجمن مفاخر استان برگزار کردیم، شهرداری و استان قدس رضوی همکاری خوبی داشتند، باید از ظرفیت بزرگ فردوسی برای معرفی ادبیات فارسی در سطح ملی و جهانی استفاده کنیم.