حالا دیگر پزشکان بزرگ با برش‌های کوچک جراحی می‌کنند

بسیاری از محاسن مرتبط با جراحی های کم تهاجمی و لاپاراسکوپی در جراحی های باز دیده نمی شود و در حال حاضر دنیا در این حوزه به روز شده است و خوشبختانه نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا فعالیت های زیادی انجام شده و جراحان ایرانی نیز از این علم جا نمانده اند

جراح و متخصص زنان و زایمان – فلوشیپ لاپاراسکوپی و دبیر علمی پنجمین کنگره جراحی های کم تهاجمی زنان و آندومتریوز با اشاره به این تعبیر که پیش از این گفته می شد جراحان بزرگ برش‌های بزرگ ایجاد می کنند، گفت: امروزه به یمن پیشرفت‌های پزشکی، به جراحانی بزرگ گفته می‌شود که با برش‌های کوچک بیماران را درمان می‌کنند.
به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، پنجمین کنگره جراحی های کم تهاجمی زنان و آندومتریوز با حضور مجازی جراحان بنام بین المللی از ۲۹ آذرماه آغاز شد و تا امروز یکم دی ماه ۱۴۰۲ به همت پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی – ابن سینا در سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی پایان یافت.
متخصصان زنان و زایمان ایران همگام با پیشرفته ترین مراکز جهان به درمان، آموزش و پژوهش می‌پردازند و بارزترین نمونه این روش ها، روش های کم تهاجمی است که امروزه جای خود را در تشخیص، پیشگیری، غربالگری و درمان باز کرده است.
دکتر خدیجه شادجو، جراح و متخصص زنان و زایمان – فلوشیپ لاپاراسکوپی و دبیر علمی پنجمین کنگره جراحی های کم تهاجمی زنان و آندومتریوز در حاشیه برگزاری این کنگره در گفت و گو با ایرنا در پاسخ به این سوال که جراحی های کم تهاجمی و آندومتریوز چه نوع جراحی محسوب می شوند، توضیح داد: در واقع اصطلاحی که مردم در حال حاضر برای این نوع جراحی استفاده می کنند، جراحی لیزری است؛ اما پیش از این اگر پزشکی برای بیماری شکمی تشخیص جراحی می داد، این عمل با برش های عمودی یا افقی بزرگ روی شکم بیمار انجام می شد.
وی افزود: این درحالی است که رفته رفته تکنولوژی های پیشرفت داشته و در حال حاضر می توان با برش های کوچک نیز این جراحی را انجام داد.
دکتر شادجو با اشاره به این تعبیر که پیش از این گفته می شد جراحان بزرگ برش های بزرگ ایجاد می کنند، افزود: این درحالی است که هم اکنون گفته می شود جراحان بزرگ با برش های کوچک بیمار را عمل می کنند. ما می توانیم با یک برش حدود یک و نیم سانتی در ناف بیمار و سه برش کوچک تر در زیر شکم بیمار همین جراحی های مربوط به آندومتریوز و جراحی روده را انجام داده، رحم را برداریم، تخمدان عمل کنیم و حتی جراحی های مربوط به بیماران سرطانی با روش لاپاراسکوپی را انجام دهیم.
وی با اشاره به مزایای برش های کوچک در جراحی بیان کرد: وقتی برش ها کوچکتر باشند، عضو بدن زودتر ترمیم می شود و از نظر زیبایی نیز بهتر است ضمن اینکه بیمار سریع تر بهبود یافته و چسبندگی و خطر عفونت ها هم کاهش می یابد.
به گفته دبیر علمی پنجمین کنگره جراحی های کم تهاجمی زنان و آندومتریوز، بسیاری از محاسن مرتبط با جراحی های کم تهاجمی و لاپاراسکوپی در جراحی های باز دیده نمی شود و در حال حاضر دنیا در این حوزه به روز شده است و خوشبختانه نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا فعالیت های زیادی انجام شده و جراحان ایرانی نیز از این علم جا نمانده اند.
وی تصریح کرد: در این کنگره نیز با هدف اشتراک گذاری تجربیات خود و برداشتن گام مهم در پیشرفت علمی کشور در این حوزه شاهد حضور تعدادی از جراحان لاپاراسکوپیست مطرح دنیا بودیم.
دکتر شادجو در خصوص آخرین وضعیت ایران در حوزه جراحی های کم تهاجمی هم گفت: در این حوزه واقعا باید اذعان کنیم که جراحان و پزشکان کشورمان در خصوص جراحی و تشخیص بیماری هیچ گونه کمبودی نسبت به پزشکان خارجی ندارند.
جراح و متخصص زنان و زایمان در ادامه اظهار امیدواری کرد که در آینده بتوانیم در ایران نیز بالاترین و حساس ترین جراحی ها را که با تکنولوژی ربوتیک سرجری انجام می شود، شاهد باشیم.