ورود مشروط!

دور دوم مزایده خودروهای خارجی رسوبی از طریق سامانه ستاد الکترونیک دولت آغاز شده است. فرایند این مزایده تا ساعت ۲۴ روز یکشنبه (اول آبان) ادامه دارد و متقاضیان برای دریافت اطلاعات فهرست خودروها، شرایط مزایده و ارائه پیشنهاد به وبگاه مزایده الکترونیک به نشانی eauc.setadiran.ir مراجعه کنند.

یلدا توکلی : صحبت ورود خودروهای خارجی مدتی است که به گوش می‌رسد و البته دولت راهکارهای لازم برای این اقدام را محیا کرده است اما در این میان رییس سازمان ملی استاندارد ایران صحبت از استانداردهایی کرده که اگر وجود نداشته باشد خودروهای خارجی اجازه ورود به کشور را ندارند.

آغاز دور دوم مزایده خودروهای خارجی

دور دوم مزایده خودروهای خارجی رسوبی از طریق سامانه ستاد الکترونیک دولت آغاز شده است. فرایند این مزایده تا ساعت ۲۴ روز یکشنبه (اول آبان) ادامه دارد و متقاضیان برای دریافت اطلاعات فهرست خودروها، شرایط مزایده و ارائه پیشنهاد به وبگاه مزایده الکترونیک به نشانی eauc.setadiran.ir مراجعه کنند. بر این اساس، تنها دو خودروی سواری پورشه ماکان مدل ۲۰۱۸ درانبارهای تهران موجود است. ۲۶ خودرو در انبارهای خوزستان موجود است که شامل یک دستگاه خودرو سواری پورشه ماکان مدل ۲۰۱۸، یک دستگاه خودرو سواری BMW ۷۳۰LI مدل ۲۰۱۷ و ۲۴ دستگاه خودرو سواری سراتو YD مدل ۲۰۱۷ می‌شود. در انبارهای استان مازندران نیز ۳۰ دستگاه خودرو موجود است که از ۲۷ دستگاه خودرو سواری پورشه ماکان مدل ۲۰۱۷ و سه دستگاه خودرو سواری پورشه باکستر مدل ۲۰۱۷ تشکیل می‌شود. همچنین تنها دو دستگاه خودرو خودرو سواری BMW ۷۳۰Li مدل ۲۰۱۷ در انبارهای استان فارس موجود است که باطری و لاستیک‌های یکی از این خودروها به علت مردود شدن از سوی استاندارد تحویل داده نمی‌شود. از میان ۱۶ دستگاه خودروی موجود در انبارهای بوشهر، دو دستگاه خودرو سواری BMW ۵۳۰I مدل ۲۰۱۸، چهار دستگاه خودرو سواری لکسوس RX مدل ۲۰۱۷، سه دستگاه خودرو سواری لکسوس NX مدل ۲۰۱۷، دو دستگاه خودرو سواری هیوندای سانتافه مدل ۲۰۱۸، یک دستگاه خودرو سواری کیا سورنتو مدل ۲۰۱۷، دو دستگاه خودرو سواری هیوندای توسان مدل ۲۰۱۷، یک دستگاه خودرو سواری هیوندای سوناتا هیبریدی مدل ۲۰۱۷ و یک دستگاه خودرو سواری تویوتا کمری هیبریدی مدل ۲۰۱۷ است. البته مزایده بیش از ۷۰ دستگاه خودرو از میان ۱۰۴۰ خودرو که در دور نخست مزایده خودروهای خارجی رسوبی به فروش نرفت در این دوره انجام می‌شود. فرایند مزایده تعیین تکلیف ۱۰۴۰ دستگاه خودروهای رسوبی وارداتی از هفتم مهرماه آغاز و نتیجه آن ۱۶ مهرماه مشخص شد. طی این مزایده که بیش از ۱۳ هزار نفر در آن شرکت کردند، برای بیش ۹۶۵ خودرو به ارزش ۲۸۱۳ میلیارد تومان پیشنهاد قیمتی مطرح شد که متوسط رشد قیمت‌های پیشنهادی ۸۵ درصد بوده است.

برگزاری مزایـده صرفاً از طریق سامانه مـزایده الکترونیک دولت

همانند دور نخست، شرکت کنندگان در مزایده باید برای ثبت نام و دریافت گواهی امضاء الکترونیک (توکن) به دفاتر ثبت اسناد رسمی در سراسر کشور مراجعه کنند. برگزاری مزایـده صرفاً از طریق سامانه مـزایده الکترونیک دولت به آدرس فوق بوده و ارائـه پیشنـهاد قیمت نـیز از ایـن طـریق انـجام می‌شود؛ لذا تمامی شرکت کنندگان در مزایده می‌توانند از ۲۶ مهرماه به نشانی eauc.setadiran.ir مراجعه و با استفاده از امضاء الکترونیک، نسبت به ثبت پیشنهاد اقدام کنند. داشتن کد ملی برای اشخاص حقیقی و کد اقتصادی برای اشخاص حقوقی به همراه شماره حساب قابل استفاده از طریق اینترنت جهت متقاضیان شرکت در مزایده الزامی است. بازدید از خودروهای مطرح شده، در تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل در بازه زمانی تعیین شده (۲۶ مهر تا اول آبان ۱۴۰۱) از ساعت ۸ الی ۱۹ امکان پذیر است. زمان رمزگشایی مزایده فوق العاده ۵۶۶ خوروهای خارجی سوم آبان خواهد بود.

استانداردهایی برای ورود خودروهای خارجی

سید مهدی اسلام پناه رییس سازمان ملی استاندارد ایران است. وی صحبت از استانداردهایی برای ورود خودروهای خارجی کرد و اذعان داشت: در خصوص استانداردهایی که تولیدکنندگان خودرو برای تولیدات داخلی خود باید رعایت کنند، پیش‌تر مواضع خود را صریح و روشن اعلام کرده‌ایم و محکم در جهت احقاق حقوق مردم ایستاده‌ایم. وی افزود: خودروهایی اجازه واردات به کشور را خواهند یافت که به طور حتم بتوانند استانداردهای ۸۵ گانه مدنظر این سازمان را پاس کنند. اسلام پناه خاطرنشان کرد: اینکه با در پیش گرفتن این سیاست تیراژ تولید مدنظر امسال خودروسازان محقق می‌شود یا خیر، بحث دیگری است، اما مطلعیم خودروسازان و همه تلاش خودرو را به‌منظور ارتقای کیفی تولیدات به‌کار بسته‌اند. وی با اشاره به پروژه جدید ایران خودرو بیان داشت: در این پروژه سعی شده که حرکت تحولی طراحی، ساخت و صنعتی‌سازی در دستور کار باشد و امیدواریم این خودرو با پاس کردن الزامات کارخانه‌ای و استانداردهای ۸۵ گانه بتواند زمینه جبران عقب‌ماندگی‌های گذشته و تأمین رضایت مشتریان را فراهم کند. وی ادامه داد: تاکید مدیرعامل ایران خودرو نیز ناظر بر ادای حق الناس، جبران عقب‌ماندگی‌ها و تأمین رضایت مشتریان است. رئیس سازمان ملی استاندارد ایران تصریح کرد: این جریان مهندسی و نگاه جدید، نوآورانه و خلاقانه به تولید می‌تواند اتفاقات جدیدی در صنعت خودروسازی کشور رقم بزند. وی گفت: همه تلاش نظام استاندارد و تأیید صلاحیت کشور نیز پافشاری بر اقدامات کیفی و مطالبه کیفیت مؤثر است تا ارتقای تولیدات داخلی رقم بخورد.