- گرهگشایی از صنعت ساختمان با اصلاح سریع قانون بیمه کارگران
- ایجاد رواناب، سیلاب و خیزش گرد و خاک
- لایحه حمایت از ساختمانهای سبز اصفهان آماده اجرا است
- امضای سند همکاری برای تولید ۴۰۰ هزار اصله درخت و درختچه در اصفهان
تاریخ انتشار : 1401/12/27 - 7:45
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان از جاری بودن زایندهرود خبر داد:
رودِ جاری، وعده نوروزی
پیش بینی میشود که جریان آب در رودخانه و به ویژه در کلانشهر اصفهان در ایام نوروز و حضور گردشگران و مسافران در این دیار جاری باشد

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: در تلاشیم که جریان فعلی در رودخانه زایندهرود را برای ایام عید نوروز حفظ کنیم.
محمود چیتیان در نشست تخصصی آب و رسانه در محل سالن اجتماعات این شرکت افزود: بر همین اساس پیش بینی میشود که جریان آب در رودخانه و به ویژه در کلانشهر اصفهان در ایام نوروز و حضور گردشگران و مسافران در این دیار جاری باشد.
وی درباره میزان آب ذخیره شده در سد زایندهرود اظهارداشت: اکنون ۳۰۸ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده داریم و این رقم پارسال در چنین روزهایی ۲۳۸ و در متوسط بلند (دوره ۵۲ ساله) ۶۸۸ میلیون متر مکعب بوده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان ادامه داد: میانگین بارشها از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۱) تاکنون در ایستگاه اندازه گیری بارش در چِلگِرد کوهرنگ بعنوان یکی از سرشاخههای اصلی زایندهرود یک هزار و ۲۷۰ میلیمتر بوده است.
چیتیان با اشاره به افزایش بارندگیها تصریح کرد: این رقم در مدت مشابه سال گذشته یک هزار و ۱۱۳ و در بلند مدت یک هزار و ۳۳ میلیمتر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به بارشهای پیش بینی شده فروردین و اردیبهشت سال ۱۴۰۲ بخش قابل توجهی از نیاز آبی دینفعان حوضه تأمین خواهد شد.
رودخانه زایندهرود که نقشی اصلی و مؤثری در پایداری محیط زیست، تأمین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهههای اخیر بدلیل برداشتهای غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، توسعه کشاورزی، تراکم جمعیت و کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
این رودخانه و پلهای تاریخی روی آن همواره از جمله کانونهای توجه مسافران و گردشگران خارجی و ایرانی بویژه در نوروز بوده است.
سد زایندهرود یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمینکننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.
این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید، در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
برچسب ها : آب،منطقه،اصفهان،زاینده رود
دسته بندی : فارسی , گردشگری
